Aktywne Wpisy

IceGoral +655
#sejmstream podbił internet. Wykop jest jednak potężny.
Od wczoraj nic nie ruszałem na stronie bo byłem wypruty po wtorku kiedy hotfixowałem na produkcji cały dzień.
Plan na najbliższy tydzień przed kolejnym posiedzeniem to:
-poprawienie wersji mobilnej
-dodanie harmonogramu obrad
-feed z #sejm na żywo lub własny czat
-poprawienie synchronizacji między kamerami oraz opcja cofania wszystkich kamer jednocześnie
-możliwość "ustawienia lewaków na lewo i prawaków po prawej stronie" (najbardziej plusowana propozycja) od @
Od wczoraj nic nie ruszałem na stronie bo byłem wypruty po wtorku kiedy hotfixowałem na produkcji cały dzień.
Plan na najbliższy tydzień przed kolejnym posiedzeniem to:
-poprawienie wersji mobilnej
-dodanie harmonogramu obrad
-feed z #sejm na żywo lub własny czat
-poprawienie synchronizacji między kamerami oraz opcja cofania wszystkich kamer jednocześnie
-możliwość "ustawienia lewaków na lewo i prawaków po prawej stronie" (najbardziej plusowana propozycja) od @
źródło: Zrzut ekranu 2024-01-18 o 14.56.16
Pobierz
KuKumber +1946
Panie prezesie NIEEEEEEE !!
#bekazpisu
#bekazpisu

Mircy takie pytanie. Założmy, że po lewej stronie mam menu z przyciskami, po prawej zaś właściwe ciało strony. Chciałbym, aby po kliknięciu w przycisk znajdując się po lewej stronie, po prawej stronie (w ciele strony) wyświetliło się coś w zależności od tego w jaki link kliknąłem.
Zdaję sobie sprawę z tego, że do kontrolera powinienem wysłać odpowiednie zapytanie, a on powinien zwrócić odpowiedź z danymi. Pytanie jak zaprogramować wyświetlanie zawartości w ciele strony (już w pliku .cshtml) w zależności od przesłanych danych. Jak to się realizuje? W starym htmlu były po prostu tzw. "ramki".
Generalnie to utworzyłbym kilka takich samych stron (.cshtml) wraz z menu z lewej strony, zaś po prawej w zależności od tego co wybrano w menu wyświetlałbym zawartość zwracając różne widoki (Views).
Czy to podejście jest ok?
Z kontrolera do widoku możesz przesłać dane na kilka sposób: model, dynamicznie przez viewbag lub przez viewdata (oraz pewnie inne których nie wymieniłem).
Jak