Wpis z mikrobloga

@lukasgl: także ten tego.. jak masz jaja w rozmiarze średnim to tak 5 będzie optymalne, jak #!$%@? duże XXL to 3, oddzielasz je od białka ( nie Michała) które ubijasz na sztywną pianę, dodajesz szczyptę soli, łyżkę stołową cukru trzcinowego i małą łyżeczkę proszku do pieczenia, jak masz pianę, że pitok staje to dodajesz oddzielone żółtka i pół szklanki wody. Miksujesz chwilę na wolnych obrotach poczym sypiesz 3 czubate łyżki
  • Odpowiedz
@Mawak: najgorzej przełożyć bo potrzeba wprawy i wyczucia własnej techniki przerzucania, bo też kiedyś nie raz mi się #!$%@?ł i w złości robiłem z tego masę jak jajecznica, druga sprawa to własne proporcje bo np moja luba robi suche a ja wolę wilgotne ( ͡° ͜ʖ ͡°) i mamy odmienne style robienia
  • Odpowiedz
@Acrivec: Nutella niby spoko ale ja już tak nie szaleje z cukrem, a tam to 3/4 objętości, wolę roztopić pół tabliczki dobrej gorzkiej czekolady z masłem i polać albo zblendować roztopioną z orzechami laskowymi lub nerkowcem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz