Aktywne Wpisy
CoDwa +101
Widzę że wykopki wniebowzięte bo nierząd chce dowalić programistom na B2B przez co nasz wspaniały budżet "zaoszczędzi" 2 miliardy.
Tymczasem:
- Google Poland - 1.5mld przychodu i 37,9 mln zł CIT (2.5%)
- Facebook Poland - 1,82 mld zł i 10,6 mln zł CIT (0.582%)
- Chcesz fakturę od mechanika albo budowlańca - paniee nikt nie bierze, jak pan koniecznie chce to doliczam 23% tylko muszę znaleźć numer do ksiegowej bo zapomniałem jak
Tymczasem:
- Google Poland - 1.5mld przychodu i 37,9 mln zł CIT (2.5%)
- Facebook Poland - 1,82 mld zł i 10,6 mln zł CIT (0.582%)
- Chcesz fakturę od mechanika albo budowlańca - paniee nikt nie bierze, jak pan koniecznie chce to doliczam 23% tylko muszę znaleźć numer do ksiegowej bo zapomniałem jak
harry-pjoter- +152
Mamy mistrza w pierwszym pytaniu!
#milionerzy
#milionerzy
źródło: 1000064125
Pobierz

Mam do zrobienia grafikę w rozdzielczości 1200 - a pracuje na imacu o rozdzielczości 5k
1200 px na tym monitorze wygląda jak paczka fajek. Z kolei jak pracuje na 300% powiększeniu to zniekształca mi zdjęcie i niewektorowe elementy.
Czy jest na to jakiś sposób, czy adobe przewidział taki zonk? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Jeżeli DRUK to:
Co masz na myśli mówiąc "w rozdzielczości 1200"? Mówisz o DPI?
Jeżeli WEB to:
Chodzi ci o to, że jeden z wymiarów ma mieć 1200px?
Najprościej byłoby jeśli zmieniłbyś szerokość obrazka do 3600px, zamieniając wcześniej zdjęcia i niewektorowe elementy na Smart Objects, a przed zapisaniem zmniejszył dokument do pożądanego rozmiaru.
Jak wybierasz View >> 200%, to nadal masz zniekształcenia?
W takiej sytuacji jak odpisałeś nie ma idealnego rozwiązania. Retina w makach ma po prostu bardziej "upakowane" piksele. 1200px na na zwykłym monitorze będzie automatycznie większe niż na retinie.