Wpis z mikrobloga

@realbs: W sumie biorąc pod uwagę deficyt piłkarzy grających po tamtej stronie to mógł się tam znaleźć. Sandro mógłby się tam znaleźć, ale... no mało grał i grał bardziej jako wahadłowy.
  • Odpowiedz
@push3k-pro: Wnioskując z rozmowy w załączonym twicie dopiero zostanie opublikowana dziś wieczorem - premiera na eleven tego programu. A info podają też weszło i sportowefakty z tego co widzę.
  • Odpowiedz
@w1snia337: Piotrek to mój ulubiony zawodnik z obecnej kadry pod względem piłkarskim, ale kurde, nie zasługuje. Gdzie jest Insigne czy Jorginho. Khedira też zasługiwał bardziej.
  • Odpowiedz
@realbs: Ja sądzę, że piłkarsko zasłużył w takim samym stopniu jak Jorginho. Ciekawy jestem jak wyglądałyby jego statystyki w Napoli, Romie, czy Juventusie skoro w Empoli miał te 5 bramek i 4 asysty jako środkowy pomocnik.
  • Odpowiedz
@w1snia337: Jasne że ma. Genialny przegląd pola, świetne podania. Niestety często gra na alibi, i w sumie w tych kilku meczach Empoli które oglądałem w tym sezonie, Piotrka często ,,włączał'' Ricky Saponara(kolejny pomocnik który zasługuje by znaleźć się w XI bardziej niż Piotrek).

@wisakoy: W Napoli jeśli by się przebił do składu(co u Sarriego byłoby trochu ciężkie, ale kto wie, przecież znają się bardzo dobrze) to może by
  • Odpowiedz
@realbs: Strootman zagrał może 4 mecze w tym sezonie i nikt nie wie, czy on wróci do formy sprzed 3 lat. Jeśli chodzi o Napoli to sądzę, że miałby takie same szanse na grę jak Jorginho, który był świetny, ale prawdę mówiąc nie potrafił zaryzykować i cały czas rozgrywał piłkę w defensywie (co robił oczywiście dobrze).

Trzeba przyznać, że Zieliński ciągnął wraz z Paredesem Empoli w tym sezonie i bez
  • Odpowiedz
@wisakoy: Nie ma szans. Maccarone, Saponara, Mario Rui, Tonelli czy nawet nasz Łukasz. Oni wszyscy byli w tym sezonie świetni, i jestem przekonany że gdyby jeszcze Sarri ich trenował, to Empoli mogłoby spokojnie skończy w top 6.
  • Odpowiedz
@realbs: Ja mam mieszane uczucia do np. Skorupskiego, który wg mnie popełniał dużo prostych błędów, a potem wykonywał jakieś widowiskowe parady. Mario Rui zagrał dobry sezon, ale to jak na obrońcę jest piłkarz dosyć ofensywnie usposobiony i jak w Empoli był świetny, tak nie sądzę, aby w lepszym klubie był tak skuteczny. Forma Maccarone to też chyba efekt tego jak technicznych piłkarzy miał za sobą: Zieliński, Paredes, czy nawet tak
  • Odpowiedz
@realbs: Ale o 'liczby' w juve jest dużo łatwiej niż w Empoli które początkowo może i było rewelacją ligi ale po nowym roku kolorowo już tak nie było.
  • Odpowiedz