Wpis z mikrobloga

@Kristof7: Dalej grać potrafi (nie jestem jakimś wielkim orędownikiem sprowadzania Ibry, ale tak tylko żeby pokazać, że to wcale nie są jakieś wielkie kwoty):

Przyjmijmy, że za Ibrę, któremu kontrakt się nie kończy, z jego potencjałem marketingowym i wciąż naprawdę ładną grą trzeba zapłacić około €15M (według transfermarkt.de), czyli zdesperowane Utd, z fatalnym zarządzaniem funduszami i przepłacaniem wszystkich naokoło o grube miliony daje €20M (minimum) czyli około 15,25M funtów.

W przypadku
@alibomaye: Dla United dobry deal bo to trochę podbuduje ich naruszoną markę w ostatnim czasie. No bo może i ma te 35 lat to jednak Zlatan! I tak to będzie odbierał przeciętny kibic. Pieniądze dalej są znaczne no ale nie oszukujmy się United to najbogatszy klub w #premierleague i mogą sobie pozwolić na taki ruch.

@amontobin: Wiesz gdyby ten król strzelców grał w OM i od dwóch sezonów miał taką skuteczność, do tego miał 26 lat to byśmy inaczej do niego podchodzili.
A tak to Zlatan, który idzie do United nie dla wyzwania sportowego a dla Jose.
@Kristof7 35 latek, ale za to jaki. Idealnie nadawał by się do United. Dobrze zbudowany, w polu o piłkę powalczy, poprzepycha trochę. Spokojnie przez ten rok by mógł dla nas pograć, a może chciałby potem zostać na kolejny rok jeżeli wywalczyli byśmy awans do LM? I ten jego waleczny charakter, typowy diabeł! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kristof7 No między innymi o to mi chodziło. Dlatego chciałbym go zobaczyć w United, a wiem ze Jose może wpłynąć w jakimś stopniu na jego decyzje. Do tego jeżeli Portugalczyk na prawdę dostanie wolna rękę co do transferów myślę, że stworzy bardzo dobry zespół, tym bardziej ze od momentu zwolnienia z Chelsea niby obserwował na wielu spotkaniach przeróżnych piłkarzy. Nic tylko czekać, obyśmy w końcu znowu zaczęli się liczyć. Szkoda mi najbardziej,
@LajtOdZeraDoMilionera: Moim zdaniem ten transfer jest od dawna dogadany. Zlatan o JM w swojej książce dość jednoznacznie się wypowiadał.W sumie to obaj podobnie się traktują, moim zdaniem Woodward będzie dokonywał takich ruchów jakich Mou zapragnie. Czyli to nie może się nie udać.
@LajtOdZeraDoMilionera: Moim zdaniem nie ma co teraz wierzyć w transfery jakichś młodych piłkarzy bo sporo ich już jest w United. I Jose przy budowie bierze sprawdzonych piłkarzy patrz Chelsea: Costa, Cesc, Matic, Drogba to były 100% jego wybory. To samo będzie w United, podejrzewam, że do momentu aż zacznie pracę poprosi też o pozbycie się kilku piłkarzy tak by miał już to na czym chce budować.
Raczej przestawia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kristof7: i bez zbędnego żalu można by się pozbyć Fellainiego, póki można jeszcze na nim coś zarobić. Ogólnie gościa nawet lubię i kilka razy pokazał jak ważnym dla zespołu jest piłkarzem, ale pora się już rozstać z Felą.
Zaś jeśli chodzi o Zlatana mam duże wątpliwości co do jego kondycji i potencjalnej roli jaką miałby spełniać w zespole, ale chyba warto