Wpis z mikrobloga

Dobra, po raz ostatni, czy ten zestaw #komputer będzie wporzo do grania w GTA V, Assassins, Wiedźminy itp?

ProcesorIntel Core i3-6100
Płyta główna MSI H110M PRO-VD, H110, DDR4-2133, SATA3, DVI, VGA, M-ATX
Pamięć Crucial DDR4 8GB 2133MHz CL15
Dysk Z lapka 500GB ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dysk SSD Plextor M7vc
Karta graficzna Gigabyte GTX960 2GB GDDR5
Zasilacz SilentiumPC Vero L1 - 500W
Obudowa Po taniości, bo będzie stał za telewizorem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wołam @damian_co_dalej i @sequel bo wcześniej podpowiadali :)

#cokupic #pc #pcmasterrace
  • 18
@maciek30_pl: i3 jest dobry do Facebooka. Przy takim procku nie wykorzystasz nawet 50% potencjału tej karty graficznej. ( ͡º ͜ʖ͡º) Dołóż lepszy procek, nawet kosztem grafy, a potem dokup porządną grafikę.

edit: No i jak ciśniesz w desktopa to fajnie by było dołożyć dodatkowe 8GB ramu, aby sumarycznie było 16. Ale to już opcjonalnie, dla lepszego komfortu.
Dzięki wielkie za podpowiedzi, patrząc na was wiem, że powinienem wybrać konsolę...

@erse to jest na 960 z 4GB RAM, ja patrzę na tę co ma 2GB RAM. Poczekam, i tak po 1 czerwca chcę dopiero zamówić kompa więc może coś się zmieni w tym czasie :)
@maciek30_pl: Akurat wiedźmin nie używa więcej jak bodajże 1-1.5gb VRAMu, także tutaj nie powinno być problemu. No AMD właśnie będzie prezentować coś w tym przedziale cenowym co 960/970 380/390. Jeszcze popatrz sobie te 380 bo w niektórych grach mają lepsze osiągi od 960 a cenowo bardzo podobne :>