Aktywne Wpisy

wykop +14
Dzień dobry, Wykopie!
W dzisiejszym #wykopchangelog przygotowaliśmy dla Was kolejne poprawki! Tym razem są to:
1. Przy tworzeniu znaleziska pojawiał się problem z długimi linkami - gdy url był za długi, dodanie go na Wykop stawało się niemożliwe. Rozwiązaliśmy już ten problem, obecnie można dodać również i dłuższe linki. Pod warunkiem, że nie przekraczają 255 znaków. Będzie nam miło jeśli dacie nam znać czy jest lepiej? (ツ)
2. Testerzy aplikacji #
W dzisiejszym #wykopchangelog przygotowaliśmy dla Was kolejne poprawki! Tym razem są to:
1. Przy tworzeniu znaleziska pojawiał się problem z długimi linkami - gdy url był za długi, dodanie go na Wykop stawało się niemożliwe. Rozwiązaliśmy już ten problem, obecnie można dodać również i dłuższe linki. Pod warunkiem, że nie przekraczają 255 znaków. Będzie nam miło jeśli dacie nam znać czy jest lepiej? (ツ)
2. Testerzy aplikacji #
JestemZielonka123 +192

Chcę zrobić wykresy, mam wszystkie potrzebne dodatki, wiem jak chce by to wyglądalo, ale nie potrafie tego ugryść, Próbowałem uzyskać pomoc na stackoverflow, ale ponad 2 miesiące i nie dostalem żadnej odpowiedzi, pomyślałem że może tutaj są jacyś magicy którzy beda potrafili mi pomoc.
Tutaj jest problem opisany:
http://stackoverflow.com/questions/35815354/helpror-chartkick-bar-chart-with-all-users-and-number-of-endorsements-for-ea
Aby uzyskać ilość endorsments (user.inboundendorsements) na miesiąc robisz tak:
endorsments_created_at = user.inbound_endorsements.pluck(:created_at)Date::MONTHNAMES.each_with_index do |m, index|
amount = endorsments_created_at.select{ |e| e.month == index }.count
if amount > 0
p " #{m}: #{amount}"
end
end
Zastępujesz sobie linie:
p " #{m}: #{amount}"tym co chcesz wypisać.Oczywiście pasowałoby to jakoś wyabstrahować do helperów.
@Kolech: Dzieki, jutro o ile sily dopisza to obczaje co tu sie zadzialo, aczkolwiek brzmi to dla mnie zbyt skomplikowanie.
Potrafilem wyciagnać ilość endorsmentow dla kazdego usera w postaci tekstowej typu
User 1