Wpis z mikrobloga

Mireczki mam sporo czasu, do najbliższego projektu będe potrzebował specyficzny (ale nie jakiś orientalny) efekt. Mianowicie wraz ze scrollowaniem strony animować się będą "ślady" (pic rel). Robiłem kiedyś podobny efekt z scrollowaną linią ale nie było to najlepsze rozwiązanie (animowany rysowany SVG).

Znacie jakąś bibliotekę/technologię której warto się nauczyć do takich rzeczy? Animacje na canvasach w html5? Może są jakieś ciekawe biblioteki JS? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#html5 #javascript #html #webdev prawie programowanie xD
Pobierz Python - Mireczki mam sporo czasu, do najbliższego projektu będe potrzebował specyfic...
źródło: comment_GEQCYMfuwDA19ZLGEQwsSjCZr0u76dNl.jpg
  • 9
@karer: napewno nie będą układać się jak na obrazku. W sensie nie będą szły prosto w dól tylko będą sięgać kolejnych elementów Landing Page.

@dGustator musze dogadać szczegóły, ale nie wiem czy po scrollowaniu w górę nie powinny znikać. Obmyślę.

Wdziałem kiedyś sporo podobnych efektów z np. lecącą rakietą itp. ale nie moge tego ponownie znaleźć.
@le1t00: Myslalem kiedyś o czymś takim (w innym projekcie). Bardzo podoba mi się prostota tego rozwiązania. Tak chyba będzie najwygodniej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)