Aktywne Wpisy
Jak aktualizujecie sterowniki do karty graficznej? Ostatnio znajomi na discordzie podjęli ten temat. Pierwszy z nich stwierdził, że on dalej robi to "po bożemu" czyli w trybie awaryjnym przez DDU usuwa stare sterowniki i dopiero po tym instaluje na świeżo nowe. Drugi znajomy z kolei stwierdził, że w chwili obecnej nie ma to żadnego znaczenia, że może i te kilka(naście) lat temu to faktycznie trzeba było zrobić uninstall starych, ale teraz to
Jak aktualizujesz sterowniki do karty graifcznej?
- Instalka na świeżo po odinstalowaniu starych 3.3% (2)
- Klikam install, a następnie gram 96.7% (59)
#frajerzyzmlm To już zaszło za daleko xddd Teraz babcie scamują wnuczków i wchodzą w gruby biznes
Doczytałem, że w celu odblokowania BL muszę zainstalować chiński dev rom i tu zaczęły się schody.
Instalacja przez aplikacje Aktualizacje nie jest możliwa, co bym nie wrzucał, xiaomi.eu/nowsze MiuiPolska/Stable/Dev/Global - zawsze ten sam komunikat - Nie można zweryfikować pliku aktualizacji.
Próbowałem więc przez Mi Flash - bez powodzenia. Moje urządzenie przestaje być widoczne dla komputera po wejściu w tryb EDL.
W fastboot MiFlash widzi telefon ale nie chce przyjąć żadnych plików i informuje tylko o tym, że urządzenie jest zablokowane ...
MiSuite też w niczym nie pomaga.
Działam na W7 SP1 64bit, weryfikacja podpisów sterowników wyłączona.
Rozkładam ręce, zmarnowałem pół dnia na czynność która w Nexusie 5 zajęła mi kilka chwil...
Jeśli jest ktoś w stanie pomóc mi popchnąć to dalej to stawiam duże p--o ;).
#xiaomi #miui
Po za tym, MIUI wydaje wersje w formacie np. 7.3.2 (po jednej liczbie). Ty masz 7.17.9, więc od razu widać, że system robiony przez majfrienda.