Wpis z mikrobloga

Mam problem z odblokowaniem bootloadera w #redminote3pro . Telefon został zakupiony na Alledrogo i dotarł do mnie z softem MiuiPolska 7.17.9.0 Global. Chciałem zaktualizować go do najnowszej dostępnej wersji lub zmienić soft na xiaomi.eu więc wysłałem prośbę o zgodę na odblokowanie BL którą otrzymałem kilka dni później. Oczywiście, po podłączeniu telefonu do Mi Unlock przy 50% wywaliło "couldn't verify device".
Doczytałem, że w celu odblokowania BL muszę zainstalować chiński dev rom i tu zaczęły się schody.
Instalacja przez aplikacje Aktualizacje nie jest możliwa, co bym nie wrzucał, xiaomi.eu/nowsze MiuiPolska/Stable/Dev/Global - zawsze ten sam komunikat - Nie można zweryfikować pliku aktualizacji.
Próbowałem więc przez Mi Flash - bez powodzenia. Moje urządzenie przestaje być widoczne dla komputera po wejściu w tryb EDL.
W fastboot MiFlash widzi telefon ale nie chce przyjąć żadnych plików i informuje tylko o tym, że urządzenie jest zablokowane ...
MiSuite też w niczym nie pomaga.

Działam na W7 SP1 64bit, weryfikacja podpisów sterowników wyłączona.

Rozkładam ręce, zmarnowałem pół dnia na czynność która w Nexusie 5 zajęła mi kilka chwil...

Jeśli jest ktoś w stanie pomóc mi popchnąć to dalej to stawiam duże p--o ;).

#xiaomi #miui
blaine_mono - Mam problem z odblokowaniem bootloadera w #redminote3pro . Telefon zost...

źródło: comment_9YWkJYpE0CrUP21UHgvL0uqFhafcAk9h.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blaine_mono: tutaj znajdziesz MiFlash i obrazy z plikami systemów. Do odblokowania najlepiej wrzucić china dev - jest na nim najmniej problemów. Dodatkowo w MiFlash w ścieżce lokalizacji nie może być żadnych spacji (np. źle C:/MIUI polska/ROM, poprawnie C:/MIUIpolska/ROM), inaczej wywala błąd. Wrzucaj przez fastboot.
Po za tym, MIUI wydaje wersje w formacie np. 7.3.2 (po jednej liczbie). Ty masz 7.17.9, więc od razu widać, że system robiony przez majfrienda.
  • Odpowiedz
@blaine_mono: gdy go podepniesz w trybie edl i miga czerwona dioda, to w menedzerze urzadzen pojawi ci sie jako nieznane urzadenie albo qhsusb blk czy cos takiego, klikasz prawym na to -> aktualizuj oprogramowanie sterownika -> wskaz mu recznie sciezke jak w komentarzu wyzej
  • Odpowiedz