Wpis z mikrobloga

#aankieta
czy sandałki, krótkie spodenki i t-shirt to odpowiedni strój do kościoła w UPALNY dzień?
Pytam, bo mnie kiedyś jakiś stary dziad zwyzywał, ze przyszedłem do kościoła ubrany jak na plaże Chiałem powiedzieć mu "#!$%@? CI W DUPSKO stary zgredzie, który wykituje w najbliższych miesiącach", ale 15 minut wcześniej przyjmowałem komunię, więc tylko pokazałem mu środkowy palec.
#kosciol #pytanie #lato #truestory #niecoolstory
Pobierz zloty_wkret - #aankieta
czy sandałki, krótkie spodenki i t-shirt to odpowiedni strój...
źródło: comment_LpOGzRpPU75qfHUSQjqsMALiUvCDPyVE.jpg

Czy sandałki, krótkie spodenki i t-shirt to odpowiedni strój do kościoła w upalny dzień (albo zwykły też)

• jak najbardziej 37.1% (156)
  • nie masz boga w sercu 46.7% (196)
  • sprawdzam wyniki 16.2% (68)

Oddanych głosów: 420

• 17
@zloty_wkret: Według mnie i z tego co widzę w kościołach w których bywam, nie ma żadnego problemu z takim ubiorem. Poza jakimiś skrajnymi przypadkami, jak wulgarny napis na koszulce, czy bardzo krótkimi spodenkami.
Latem w kościołach bywa duszno, lepiej ubrać się lekko, niż się spocić jak świnia. Dziadek nie miał racji, a twoja reakcja była uprawniona.
@zloty_wkret: nienawidzę tego i nigdy tego nie rozumiałem - #!$%@? 30 stopni w cieniu ale #!$%@?, wszyscy długie spodnie, długie rękawy, najlepiej to w ogóle garniak, i stoją i się pocą jak świnie "bo przecież nie wypada". Ja #!$%@?, ludzie sobie sami #!$%@? że "wypada" i teraz przez to jak się wyłamiesz to masz #!$%@? xD i koło się zamyka
@zloty_wkret: Tu nie chodzi o to co bog mysli tylko co ty myslisz o bogu. Jak idziesz na rozmowe o prace albo masz spotkanie z jakims prezesem/burmistrzem etc to zakladasz krawat aby wykazac szacunek i powage...a moze przyjdziesz w klapkach i Tshirt bo goraco? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ten dziadek slusznie zwrocil ci uwage bo on jeszcze byl wychowany w jakis wartosciach i kiedy sie szlo do