Wpis z mikrobloga

#sieci #isp #siecikomputerowe #router #kiciochpyta

Pytanko powiązanie niejako z #rust, więc taguję.

O co może chodzić, że łącząc się z serwerem Rusta, po krótkim czasie, bramka (akurat tutaj 192.168.0.1) zaczyna gubić pakiety w nieziemskiej skali? Czasem gubi mniej, czasem więcej, ale zasadniczo nie da się grać z takim czymś.
W momencie jak tylko rozłączę się z serwerem gry - wszystko wraca do 'normy' jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.

Jakieś pomysły? Najgorsze, że nie mam ani fizycznego, ani nawet zdalnego dostępu do routera, dostarczanie internetu w moim bloku jest akurat zrealizowane w jakiś chory sposób. Problem nie leży raczej w ISP jako takim skoro pakiety gubią się na przestrzeni PC-bramka. Do kogo się z tym zwrócić i w jaki sposób?

Co mam robić, mirko pomusz :(
Veuch - #sieci #isp #siecikomputerowe #router #kiciochpyta 

Pytanko powiązanie nie...

źródło: comment_7eOaRDBopxpdcbcaMp79U1CMau2RwZeT.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@carlo497: w sumie sterowniki mogę obczaić do sieciówki, faktycznie. Ale podejrzewam niestety, że ten router(y) postawione w budynku są jakoś mega #!$%@? skonfigurowane, nie wiem.. nie mam pojęcia w sumie od której strony to ugryźć.
Dobra, spróbuję sterowniki zmienić faktycznie, zw :D
  • Odpowiedz
@carlo497: @mars83: pytanie z innej beczki - czy DNSy mogą mieć na to jakiś wpływ? Raczej nie?
Bo mam ustawione na sztywno te Google'owskie, może dać te oferowane przez ISP?
  • Odpowiedz
@carlo497: @mars83: internety mówią, że to najprawdopodobniej wina routera, który ucina połączenie z jakiegoś powodu. Zalecają zmianę routera/firmware itd. czego niestety nie mam możliwości zrobić. Trochę, kuźwa, lipa :P
  • Odpowiedz
@Veuch: możesz też jakoś obciążać łącze do maksa i przez to takie rzeczy się dzieją. Spróbuj to jakoś ograniczyć u siebie na kompe. Nie można chyba nic więcej zrobić bez dostępu do routera.
  • Odpowiedz