Wpis z mikrobloga

Mi Band 1S Pulse do biegania lub na rower?
Pojawiła się nowa wersja aplikacji Mi Fit - służącej do zarządzania opaską Mi Band 1S (Pulse). Był to dla nas pretekst, by nieco więcej napisać o samej opasce, a przede wszystkim staramy się odpowiedzieć, czy opaska sprawdzi się jako pulsometr.

Jak połączyć opaskę z #endomondo , albo innymi trackerami, jak np. #navime? O tym też piszemy w tym artykule.

Mam nadzieję, że tekst przyda się osobom, które zastanawiają się nad zakupem tego urządzenia lub mają problemy z jego sparowaniem z różnymi apkami :)

Tutaj link dla zainteresowanych: http://tech.maratony.net/2016/05/09/mi-band-1s-pulse-biegania-lub-rower/

PS.: to nasz pierwszy wpis tutaj, mam nadzieję, że spełnia on wszelkie wymogi społeczności i nie podpada pod spam, łącznie z tagami, etc.,
A tak w ogóle, to dzień dobry wszystkim :)

#miband #xiaomi #android #mikroreklama #mifit
maratony_net - Mi Band 1S Pulse do biegania lub na rower?
Pojawiła się nowa wersja a...

źródło: comment_yHV2B8ceVx1DLciCiUG2zDPTTzr0sJxc.jpg

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

właśnie w tym celu kupiłem opaskę, zabieram się do czytania :)

@LosoweZnaki: dodam, że dzisiaj pojawiła się na stronie chińczyków aktualizacja Mi Fit - warto pobrać, bo wreszcie działa pulsometr z apkami.

a jest ten ranny ptaszek w tej najnowszej wersji?

@betonkomorkowy: rozwiniesz pytanie?
  • Odpowiedz
chodzi mi o inteligentny budzik ktory jest w wersji 1.8. Taki ktory wybudza w zaleznosci od fazy snu

@betonkomorkowy: budzik na pewno działa - w Mi Fit 2.0 i z tym był problem. Czy działa inteligentny, tego nie wiem: aktualizacja wyszła dzisiaj, a jeszcze nie spałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@przomsik: nie ma bezpośrednio opcji o nazwie "inteligentny budzik". Jednakże jest możliwość włączenia asystenta snu, może tutaj automatycznie to zadziała. W opcjach "ustaw alarm" nie ma możliwości rozróżnienia zwykłego budzika od inteligentnego.
  • Odpowiedz
nie ma inteligentnego alarmu, #!$%@? akutalizacja. Rozejsc sie.

@betonkomorkowy: zawsze można rozejrzeć się za oprogramowaniem alternatywnym. Jest to oczywiście związane z dodatkowym wydatkiem, ale póki co - znacznie ulepsza funkcjonalność pastylki. Co zresztą widać, jak soft zachwalają inne strony, które opisywały pastylkę. Ze stravą jeszcze nie. Ale endomondo spokojnie dało radę, choć z wersją Mi Fit 2.0 w ogóle nie chciała działać.
  • Odpowiedz
@maratony_net: no ale mowicie o dwoch roznych rzeczach xD
1. Uzywam miband tools do pomairu pulsu co 10 minut
2. W wersji 1.8 jest inteligentny alarm ktory wybudza Cie w plytkiej fazie snu i nie pozwala wpasc w nastepna. W wersji 2.0 oraz 2.1 tej fukcji nie ma - o to ta afera
  • Odpowiedz