Wpis z mikrobloga

Hej. Jestem fotografem amatorem i potrzebuję na pracę magisterską kilka ładnych kamyków... ekhm- mnerałów. Nie mam bladego pojęcia gdzie takich szukać i nawet jak szukać miejsc takich wystaw. Są muzea minerałów? Muzea geodezji? Wystawy kamieni? Mieszkam w pobliżu Katowic i nie wiem gdzie bym mógł podjechać i zobaczyć- a najelepiej mieć możliwość sfotografowania bez gabloty.
Jakieś wydziały geodezji na uczelniach? Przy jakiś muzeach górniczych. Na prawde nie wiem gdzie szukać. Nie wiem co wpisać w mapach google, żeby pokazało te najbliższe spoty.
Dla zainteresowanych mogę opowiedzieć o czym będę pisać.
#pytanie #mineraly #geodezja #geologia
Pobierz mi-siek - Hej. Jestem fotografem amatorem i potrzebuję na pracę magisterską kilka ład...
źródło: comment_OZaPsfq87hDcphdXfOShMuzA8cQiM9ko.jpg
  • 15
@mi-siek: W Kielcach jest Muzeum Minerałów i Skamieniałości / Tajemnice Klejnotów, oraz Geopark z rozbudowaną kolekcją. Jak ładnie poprosisz to pod czyimś okiem pozwolą ci sfotografować myśle.
@vdr: my bad. miałem na myśli geologię. kompletnie się na tym nie znam a na wytłumaczenie swojej ignorancji powiem ze jestem na nieprzyszłościowym i nikomu niepotrzebnym gównokierunku. Przepraszam wszystkich urazonych geodetów.