Wpis z mikrobloga

Nikt na tym "łamaniu konstytucji" nie ucierpiał

@Szarozielony: No faktycznie, TK potrzebny Polakom nie jest ( ͡º ͜ʖ͡º)

będący wynikiem tego łamania spadek raitingu Polski też nie wpłynął negatywnie na nic (tylko na psychikę Szałamachy)

• Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex: W świetle ostatnich wydarzeń faktycznie można kwestionować czy TK jest nam potrzebny.
A rating jest w dużej mierze dziełem wiadomych środowisk, które rozdmuchały temat srając we własne gniazdo i pokazując jak bardzo na sercu im leży dobro kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I bardzo bym chciał zobaczyć dowód, że jesteś "lepszym obywatelem ode mnie", jak sugerujesz.
  • Odpowiedz
W świetle ostatnich wydarzeń faktycznie można kwestionować czy TK jest nam potrzebny.

@Szarozielony: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) dobry leming! Jakieś profesorki wymyśliły jakieś kontrole konstytucyjności, a po co to komu, jak mamy wodza, nie? no przecież w gazetce partyjnej pisali, że ni potrzeba, ksiundz na ambonie też mówił, a i ten mądry Seba z siłki jest przeciw... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A rating jest w dużej mierze dziełem
  • Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex: Chcesz zobaczyć jak wygląda leming? Wpadnij do Warszawy 7 maja. Przez 8 lat mieliśmy rząd Platformy, Sejm i Senat Platformy oraz Trybunał Konstytucyjny Platformy. Zajebista kontrola. Dużo zmieniło.
"le wiesz, że agencje ratingowe mają swoich analityków, którzy bazują na wiadomościach i danych płynących z kraju, a nie na wystąpieniu jednego czy drugiego polityka?" - ale wiesz że istnieje powiązanie środowisk politycznych i medialnych, zwłaszcza jak sprawdzisz źródła kapitału "polskich"
  • Odpowiedz
ale wiesz że istnieje powiązanie środowisk politycznych i medialnych, zwłaszcza jak sprawdzisz źródła kapitału "polskich" mediów i finansowanie pewnych polityków.

@Szarozielony: Ale wiesz, że agencje ratingowe nie są środowiskiem medialnym? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

I o których
  • Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex: Błagam, miej godność i nawet nie próbuj sugerować niezależności agencji ratingowych.
"I o których mediach mówisz - partyjnych jak wSieci, odRzeczy, niezaleznej.pl czy rynsztoku pokroju frondy i radia maryja?" - możesz rżnąć głupa i udawać że wcale nie chodzi o drugą stronę barykady - to Ty stracisz twarz w tej rozmowie, nie ja.
"#!$%@? TK," - serio, płaczesz nad tym Trybunałem jakby coś dobrego dla Ciebie zrobił...
"Oczekuję, że rating nie będzie spadął bo się dorwało bydło do władzy." - ratingi się zmieniają w warunkach niepewności tj, przy zmianie ekipy rządzącej.
"No była kontrola, bo TK uwalił całkiem sporo ustaw za czasów PO. Teraz #!$%@? uwali, bo oprócz rozwalenia jego kompetencji wprowadza się do niego jakichś Pszczółkowskich, z których są tacy sędziowie, jak ze mnie cesarz chiński."
Wydmuszki z Platformy
  • Odpowiedz
Nie umiesz cytować? Typowy wyborca pisu...

serio, płaczesz nad tym Trybunałem jakby coś dobrego dla Ciebie zrobił...

@Szarozielony: Tak - wyobraź sobie, że do prowadzenia biznesu i życia na stopie wyższej niż żarcia i sranie to się przydaje coś takiego, jak stabilność systemu prawnego. Wiem, to trudne do
  • Odpowiedz
Prędki jesteś do przypinania ludziom łatek PiS-owców.

@Szarozielony: No cóż, ostatnio się wylęgło takich, co to nie popierają pisuarów, ale dziwnym trafem ich jednak popierają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A to objaw fanatyzmu.

@Szarozielony: oczekiwanie, że banda bydła nie będzie niszczyła dorobku ostatniego ćwierćwiecza z powodu swoich urojeń religijno-społecznych jest fanatyzmem? Dobre.
  • Odpowiedz