Aktywne Wpisy
biaukowe +168
we wszechświecie jest od 200 miliardów do 2 bilionów galaktyk, nie ma #!$%@? że nigdzie tam nie istnieje żadna inna cywilizacja
staryalkus +296
wiecie że od sylwestra nie wypiłem ani grama alkoholu? I w sumie to jest git. Mózg jakoś tak lepiej pracuje
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#pytanie #pomocy #produkcjamuzyki #tworzeniemuzyki #midi #nocmuzeow
(mam nadzieje, że nie nadużyłem któregoś z tagów)
tylko się własnie zastanawiałem, czy łatwiej będzie własnie przez załadowanie własnych dźwięków czy są też może jakieś proste programy, będące takimi wirtualne instrumentami, że tylko podłączam i gram jak na bebnach/jak na pianinie/ czy wlasnie na jakims takim mocno basowym czyms?
bo w sumie to jakie to konkretnie będą dzwięki jest sprawą drugoplanową, ważne, żeby było połączenie:
klikasz->[jakiś odgłos]->efekt na
W skrócie:
- masz gotowe .wav z poszczególnymi brzmieniami to szukasz "standalone sampler" (w tym przypadku alternatywą może być wyżej wspomniane sforzando)
- nie masz .wav tylko chcesz syntezator to szukasz "standalone synth" jak coś takiego i jak @NeXIcE: napisał, osiągasz dźwięki za pomocą syntezy. Coś takiego jak Supersonico powinien mieć szereg predefiniowanych ustawień
Był jeszcze pakiet Idependence free, tylko u nich rejestracja jest cholernie problematyczna. Bodajże jeszcze jakieś sample tank wychodziły w wersji free stand alone. Tyle kojarzę na ten moment. Jeśli potrzebujesz konkretnej to mogę czegoś poszukać, jest ich od cholery, tylko zwykle gdzieś pokitrane po stronach.
dzięki! właśnie się bawię tym SuperSonico i jest fajnie! :D