Wpis z mikrobloga

@dude9: Pilka nozna to przede wszystkim widowisko, to ma sie dobrze ogladać, to jest sport dla kibica. Moze kazda druzyna wsadzi 9 obrońców i jednego szybiego napastnika co będzie liczył na dlugie podanie z pod pola karnego
@charlesRN: jak chcesz widowiska to idź oglądać wrestling, to nie był antyfutbol tylko doskonała gra taktyczna ze strony Atletico, szczególnie w drugiej polowie
@dude9: Nie? Ja na zawsze zapamiętam wygraną Chelsea, w dość podobnym stylu i nigdy nie będzie miała dla mnie takiej samej wartości, jak wygrane innych drużyn. To samo Grecja 2004 i tak dalej.
@dude9: w sumie to jest najlepsze w piłce, że nie ma jednej taktyki prowadzącej do zwycięstwa. To nie jest ręczna czy siatkówka gdzie wszystko wygląda w sumie tak samo. W piłce możesz grać otwarty albo zamknięty futbol. Możesz atakować skrzydłami, możesz grać miliard podań w środku, możesz liczyć tylko na stałe fragmenty, mozesz grac druzyna technikow albo drwali ostatecznie liczy się tylko zwycięstwo.
@dude9: dla mnie Cholo jest geniuszem. Atletico od kilku sezonów jest bardzo niewygodnym rywalem dla każdego. Pieprzenie że Bayern był lepszy jest bez sensu, Simeone wykorzystuje to co ma dla najlepszego efektu i robi to genialnie, to nie Bayern, Real czy Barca gdzie może sobie zażyczyć takiego i takiego grajka. Choć jestem za Realem, to czapki z głów dla tego co robi Cholo.