Aktywne Wpisy
antywojo +84
Czy możliwe jest zbudowanie nowego miasta? Czy miasto musi mieć 1000 lat?
Niezupełnie i przykładem jest Milton Keynes w UK. W latach 60 rząd postanowił zbudować nowe miasto by ograniczyć populację Londynu.
Dziś ma 220 tysięcy mieszkańców:
-pasy zieleni
-szerokie ulice
-dobra komunikacja miejska
-dobry rozstaw budynków
-perfekcyjna lokalizacja
Czy i u nas dałoby się zbudować nowe miasto i rzucić wyzwanie #wroclaw #warszawa #krakow #poznan ? xD
#miasto #polska #uk #ciekawostki
Niezupełnie i przykładem jest Milton Keynes w UK. W latach 60 rząd postanowił zbudować nowe miasto by ograniczyć populację Londynu.
Dziś ma 220 tysięcy mieszkańców:
-pasy zieleni
-szerokie ulice
-dobra komunikacja miejska
-dobry rozstaw budynków
-perfekcyjna lokalizacja
Czy i u nas dałoby się zbudować nowe miasto i rzucić wyzwanie #wroclaw #warszawa #krakow #poznan ? xD
#miasto #polska #uk #ciekawostki
TheVinc +24
Dzisiaj udało się chwilę polatać w muzeum lotnictwa w York, krótko bo pogoda w #uk paskudna, a poza tym ciągle włączony beginner mode, więc wolałem nie rozbijać samolotów ( ͡° ͜ʖ ͡°) (a i tak wcześniej wleciałem pod koła samochodu :P).
#yorkshire #drony #phantom i od teraz #veganlata (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Vegan: ciężko się tym lata? Jakaś stabilizacja jest? Nosi go na wszystkie strony, łatwo rozróżnić przód/tył?
Stabilizacja jest świetna, dobra jakość filmików (2.7k) plus ogrom opcji (z których jeszcze w większości nie miałem okazji korzystać). Jedyny minus długość lotu, bo do 25 minut (ale dokupiłem już baterię) więc powinno być ok.