@WolnoscRownoscBraterstwo: Nie ma nic o licencji a jeśli ktoś się zagłębi w temat to może się tym zrazić a to nic strasznego. Ogólnie chyba najlepsza infografika o broni w Polsce ;-)
@WolnoscRownoscBraterstwo: coś się zmieniło? Nie trzeba mieć kilkumiesięcznego (aktywnego) stażu w klubie strzeleckim, żeby starać się o patent? A co z odnawianiem licencji, starty w zawodach?
@dGustator: To jest informacja "jak uzyskać b--ń". Nie piszę nic o utrzymaniu, bo to trochę osobna kwestia. Koszty tutaj znacznie się różnią między klubami (we wrocławiu trzeba dać ok 500 zł, w innych miejscach może wystarczyć 300).
Nie chcę też zbyt dużo rzeczy na raz umieszczać na jednej małej kartce.
@nico112: Tak, rzecz jasna. Natomiast jest dodawana bez wysiłku (wystarczy 50 zł) i nie ma sensu opisywać tego jak np zdania patentu, czy badań. Jest wliczona w cenę pozwolenia, natomiast nie wymaga od aplikanta żadnego wysiłku. Jest jeszcze wiele innych kroków: kurs na patent, badanie przed tym kursem, 3 miesiące czekania w klubie na egzamin (wymóg PZSS), jakieś starty wymyślone przez WPA, zapisanie się do stowarzyszenia kolekcjonerskiego, żęby dostać darmowe
@WolnoscRownoscBraterstwo: Informacje zawarte na broszurze są wystarczające by zachęcić do tego by zasięgnąć więcej wiedzy na stronie Braterstwa. Jednakże, jak dla mnie, kolorystyka jest uboga i nie aż tak bardzo rzucająca się w oko. W takim sensie, że po zauważeniu jakoś to zapamiętam.
Tutaj dostępna wersja PDF do druku.
#bron #pozwolenienabron
Nie ma nic o licencji a jeśli ktoś się zagłębi w temat to może się tym zrazić a to nic strasznego. Ogólnie chyba najlepsza infografika o broni w Polsce ;-)
No i o cenie też jednak wypadałoby wspomnieć.
Później są schody z utrzymaniem pozwolenia, ale szczerze mówiąc powoli pracuję nad naprawą części niewygodnych wymogów :)
Nie chcę też zbyt dużo rzeczy na raz umieszczać na jednej małej kartce.
Przecież jest wspomniane.
@dGustator:
convert -density 300 jak-uzyskac-bron.pdf -quality 100 stronaa.png
Kiedyś kosztowała 5 dych i chyba wymogiem i to jednym z głównych jest ;-)
@WolnoscRownoscBraterstwo:
Jest jeszcze wiele innych kroków: kurs na patent, badanie przed tym kursem, 3 miesiące czekania w klubie na egzamin (wymóg PZSS), jakieś starty wymyślone przez WPA, zapisanie się do stowarzyszenia kolekcjonerskiego, żęby dostać darmowe
Jednakże, jak dla mnie, kolorystyka jest uboga i nie aż tak bardzo rzucająca się w oko. W takim sensie, że po zauważeniu jakoś to zapamiętam.
Swoją drogą, nad czym tam pracujesz? ( ͡º ͜ʖ͡º)
chyba się niedługo wybiorę na strzelnicę.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)