Wpis z mikrobloga

Mirki pytanie, naszła mnie faza na odnalezienie starych gier które za gówniaka grałem na C64, i w związku z tym mam parę pytań, może pomożecie.

1. Kasety, kojarzycie te kolorowe pirackie kasety z powypisywanymi tytułami gier i miejscami gdzie są przechowywane ich dane na kasetach. Byłby ktoś tak uprzejmy i poumieszczał skany/zdjęcia tych kaset, bym mógł posprawdzać tytuły? 90% gier miałem właśnie z takich źródeł.

2. Identyfikacja kartridży. Parę gierek było na kartridżach. Jeden to standardowy który chyba każdy miał - Klax, Fiendish Freddy's cośtamcośtam (minigierki 'cyrkowe') i chyba jakaś piłka nożna.

Drugi miał menu z "fajerwerkami" i z gier - Montezuma, Save Manhattan i coś-tam-jeszcze, niestety pamiętam jak przez mgłę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

3. Może sami macie jakieś mało znane gry, które niby pamiętacie, niby nie? Możemy sobie nawzajem pomóc w identyfikacji.

W tej chwili w głowie siedzi mi jakiś prosty platformer, gdzie jedną z przeszkód była kolejka linowa, która o ile kojarzę wymagała odpowiedniego przedmiotu, by się nie zerwała.

Gra pewnie cholernie gówniana, ale i tak chcę ją sobie przypomnieć.

#nostalgia #gry #c64 #commodore #atari #pytanie #staregry
  • 5