Wpis z mikrobloga

@Adams_GA: Chyba sobie nie zdajesz sprawy, że "kataryna" umyślnie lub nie wprowadza w błąd?

Wyniki właśnie opublikowanej listy dotyczą roku 2015, dodatkowo obejmują listopad i grudzień 2014 roku w zakresie napadów, aktów przemocy i aresztowań.

http://www.dw.com/pl/reporterzy-bez-granic-wolno%C5%9B%C4%87-prasy-w-polsce-coraz-mniejsza/a-19201084
Czyli laptop Latkowskiego się nie łapie ale "dobra zmiana" w mediach już tak. Ranking dotyczy w przeważającej części okresu, w którym rządziła Platforma Obywatelska ale w raporcie to wydarzenia dziejące się za rządów PIS są
  • Odpowiedz
@tetradon777: bo jezeli wymiana kadr w telewizji publicznej (która jak widac w jednym z wrzuconych przeze mnie obrazków) następowała praktycznie przy każdej zmianie rządów i to w podobnym zakresie jest dla kogoś powodem do spadku o prawie 30 pozycji, podczas gdy w czasach tępienia i podsłuchiwania dziennikarzy którzy ujawnili sprawę przeciwko rządowi nie, to chyba coś jest #!$%@? nie halo
  • Odpowiedz
@Adams_GA: Po pierwsze - Kataryna kłamie - to nie jest za 2014-2015 tylko za 2015, i w uzasadnieniu dla każdego kraju jest wyjaśnione, czemu taka pozycja, dla Polski masz:

Media freedom and pluralism in jeopardy

Shortly after winning the 2015 elections, the conservative Law and Justice party passed a media law empowering the government to appoint and dismiss the heads of the state radio and TV broadcast media. It took effect
tellmemore - @Adams_GA: Po pierwsze - Kataryna kłamie - to nie jest za 2014-2015 tylk...

źródło: comment_X4dOE7Gy8bomejaFaJASuhx7DyrdCw8J.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Po pierwsze - Kataryna kłamie - to nie jest za 2014-2015 tylko za 2015, i w uzasadnieniu dla każdego kraju jest wyjaśnione, czemu taka pozycja, dla Polski masz

@tell_me_more: no a ja się pytam: Jaki spadek zaliczyliśmy po wejściu ABW do redakcji wprost i podsłuchiwaniu dziennikarzy, a jaki po wymianie kadr w TVP. Czy TVP jest jedynym wyznacznikiem wolności mediów w Polsce? Ja nie wiem, wchodzę na GW, Na Temat i
  • Odpowiedz
Wystarczy zauważyć, że taki RAZ pracował w TVP jeszcze 3 lata po wygranej PO w wyborach. Za PIS analogiczna sytuacja w drugą stronę jest nie do pomyślenia.

@tell_me_more: a wiesz czemu pracował 3 lata w TVP? Bo PO swojego człowieka do TVP czyli Brauna wprowadziła dopiero w 2011 roku
@lubie_jesc:
  • Odpowiedz