Aktywne Wpisy
Mantusabra +15
#przegryw podajcie jakieś synonimy do słowa przegryw. Mi ciekawe słowo przyszlo na myśl- cudak. Rzadko się używa tego słowa uguem, ale jest guem ciekawe asz asz
ignis84 +585
Hej, żyję ;-)
Mniej pisałam ponieważ nie czułam się zbyt dobrze, ale ból został całkiem nieźle spacifikowany. Czasem sobie o mnie przypomni, ale wtedy proszę o doraźny zastrzyk przeciwbólowy, oprócz tego na stałe jestem podłączona do pompy która podaje mi co godzinę morfinę. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka to jest ulga kiedy, tak bardzo nie boli.
Okazało się, że z naświetlań nici, mogą przynieść więcej szkody niż pożytku.
Zostaje jedynie operacja,
Mniej pisałam ponieważ nie czułam się zbyt dobrze, ale ból został całkiem nieźle spacifikowany. Czasem sobie o mnie przypomni, ale wtedy proszę o doraźny zastrzyk przeciwbólowy, oprócz tego na stałe jestem podłączona do pompy która podaje mi co godzinę morfinę. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka to jest ulga kiedy, tak bardzo nie boli.
Okazało się, że z naświetlań nici, mogą przynieść więcej szkody niż pożytku.
Zostaje jedynie operacja,
Mirki, jako że projekty coraz większe, trzeba się nauczyć jakoś to sensownie testować. I chodzi o to że nie wiem zbytnio jak się zabrać za testy jednostkowe. W visualu (mam wersje 2015) dla C# kilka się niby na klasę prawym się się tworzy, ale dla C++ już to tak nie wygląda. Robić te testy wbudowanymi narzędziami visuala 2015, czy może NUnit, czy jeszcze czymś innym. Jak je tworzyć, czy przez "wycinanie" klasy z głównego projektu i testowaniu gdzieś zupełnie indziej? Czy wszystkie konwertować na static library, czy może dodawać projekty z testami do solucji. No i jak wygląda organizowanie takiego czegoś przy większych projektach? Bo chyba nie ma się solucji z pięćdziesięcioma projektami, a może tak to jest ;) Nie mam pojęcia :D Polecacie może jakieś fajne tutoriale? Podzielicie się tą wiedzą dla mnie tajemną? Powiecie jak to wygląda w firmach? To jak, pomożecie?
https://github.com/ServiceStack/ServiceStack
dla każdego projektu oddzielny projekt z testami w katalogu tests a wszystko w jednej solucji.
Jeśli mam libkę to linkuje ją do binarki z testami, jeśli mam binarkę to źródła dorzucam do binarki z testami. Wada taka, że kod binarki buduje się podwójnie.
Na początku używałem GTest/GMock, ale na dłuższą metę moim zdaniem się nie sprawdzają - zwłaszcza GMock. Ogólnie mockowanie w C++ to nic przyjemnego, a niestety framework Googla do tego prowokuje i łatwo wpaść w "behawioralną pułapkę". Mniej-więcej