Aktywne Wpisy

blunch +622
Dobry uczynek spełnion ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
źródło: PXL_20260131_080019793
Pobierz
Besalama +845
W Niemczech zrobiono zdjęcie kierowcy bo przekroczył prędkość o 6 km. Ale to nie koniec, zauważyli też kota który był w kabinie razem z kierowcą. Koty w Niemczech muszą byc transportowane razem z bagażem i nie mogą ot tak przebywać razem z ludźmi podczas podróży gdyż mogą zakłócić prowadzenie pojazdu. Oczywiscie za kota kierowca dostal oddzielny mandat. Zdjęcie obiegło niemiecki internet gdyż kotu też wlepili czarny pasek xD
#heheszki #
#heheszki #
źródło: 3101
Pobierz

Mirki, jako że projekty coraz większe, trzeba się nauczyć jakoś to sensownie testować. I chodzi o to że nie wiem zbytnio jak się zabrać za testy jednostkowe. W visualu (mam wersje 2015) dla C# kilka się niby na klasę prawym się się tworzy, ale dla C++ już to tak nie wygląda. Robić te testy wbudowanymi narzędziami visuala 2015, czy może NUnit, czy jeszcze czymś innym. Jak je tworzyć, czy przez "wycinanie" klasy z głównego projektu i testowaniu gdzieś zupełnie indziej? Czy wszystkie konwertować na static library, czy może dodawać projekty z testami do solucji. No i jak wygląda organizowanie takiego czegoś przy większych projektach? Bo chyba nie ma się solucji z pięćdziesięcioma projektami, a może tak to jest ;) Nie mam pojęcia :D Polecacie może jakieś fajne tutoriale? Podzielicie się tą wiedzą dla mnie tajemną? Powiecie jak to wygląda w firmach? To jak, pomożecie?
https://github.com/ServiceStack/ServiceStack
dla każdego projektu oddzielny projekt z testami w katalogu tests a wszystko w jednej solucji.
Jeśli mam libkę to linkuje ją do binarki z testami, jeśli mam binarkę to źródła dorzucam do binarki z testami. Wada taka, że kod binarki buduje się podwójnie.
Na początku używałem GTest/GMock, ale na dłuższą metę moim zdaniem się nie sprawdzają - zwłaszcza GMock. Ogólnie mockowanie w C++ to nic przyjemnego, a niestety framework Googla do tego prowokuje i łatwo wpaść w "behawioralną pułapkę".