Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +34

thighslapper0 +28
Też macie tak, że kiedy macie być w pracy albo gdziekolwiek indziej, gdzie nie ma waszej drugiej połówki to czujecie się beznadziejnie, boli w środku i cierpicie bez tej osoby, nie mozecie sie skupic i tylko myslicie kiedy wreszcie się zobaczycie? (╯︵╰,) 9h pon-pt katuszy i nie chce mi się żyć, dopiero po 15 odżywam, bo wiem ze zaraz odpalam avensiunie i jade do domu i bedzie tulenie.
źródło: temp_file1516401031226464074
Pobierz

Wypożyczyłem książkę "Head First!" z 2011 roku. Korzystają w niej z Visual Studio 2010 (.Net4.0), ja natomiast posiadam wersję 2015. I tu pojawia się moje pytanie do doświadczonych programerów:
Czy ta książka bardzo odbiega od realiów? Dużo funkcji zmieniło się w VS na przestrzeni 2010-15? Czy dla początkującego będzie zauważalna jakaś różnica poza interfejsem? #kiciochpyta
Wszystkie przykłady powinny działać -jeżeli nie zawsze możesz wybrać wersję .NET w momencie tworzenia projektu.
Najważniejsze różnica to chyba brak async/await ale wątpię aby w nowszych wersjach tej książki ruszyli ten temat. Jak już przerobisz te totalne podstawy to już potem zaczną się właśnie takie różnice gdzie warto poszukać nowszych
Polecisz coś innego dla totalnego żółtodzioba? Robię kurs Boba Tabora(akademia microsoftu) ale mam problemy ze zrozumieniem. tzn. Ciągle tłumaczy oczywistości, a potem nagle coś wklepie i leci dalej bez tłumaczenia i w ogóle nie wiem co się dzieje w kodzie. Np. nie wytłumaczył użycia "private static void" i skoczył od razu do tablicy.
Korzystałem z kilku książek równolegle, jak już w miarę kumałem przerobiłem każdą z osobna( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla mnie najlepsza była chyba C# 5.0 in a Nutshell 5th Albahari (teraz jest już chyba 6.0)
Po polsku masz całkiem niezłą "Język C# 2010(2013) i platforma .NET 4(4,5)" Troelsen
(Pro Csharp 5.0 And The NET 4.5 Framework 6th Edition)
Jest