Wpis z mikrobloga

Też macie tak, że kiedy macie być w pracy albo gdziekolwiek indziej, gdzie nie ma waszej drugiej połówki to czujecie się beznadziejnie, boli w środku i cierpicie bez tej osoby, nie mozecie sie skupic i tylko myslicie kiedy wreszcie się zobaczycie? (,) 9h pon-pt katuszy i nie chce mi się żyć, dopiero po 15 odżywam, bo wiem ze zaraz odpalam avensiunie i jade do domu i bedzie tulenie. I tak dzień w dzień, od października 2023 kiedy razem zamieszkalismy.

Jak ludzie żyją pracując oddzielnie? Przeciez to cholernie trudne przeżyć te 9h bez drugiej polowki, a jeszcze jak wyjedzie na delegacje to nachodza mysli przerurzne.

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
t.....0 - Też macie tak, że kiedy macie być w pracy albo gdziekolwiek indziej, gdzie ...

źródło: temp_file1516401031226464074

Pobierz
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Też macie tak, że kiedy macie być w pracy albo gdziekolwiek indziej, gdzie nie ma waszej drugiej połówki to czujecie się beznadziejnie, boli w środku i cierpicie bez tej osoby, nie mozecie sie skupic i tylko myslicie kiedy wreszcie się zobaczycie?

@thighslapper0: zdecydowanie nie i nigdy nie potrafiłem z takimi osobami wytrzymać zbyt długo
  • Odpowiedz
@thighslapper0: ale ta osobna przestrzeń jest potrzebna. Naucz się z tym żyć i ciesz się tym, że masz o kim myśleć. Nie można się przykleić do drugiej osoby, bo to niezdrowe. Zdrowo jest mieć trochę czasu osobno, wtedy bardziej cieszy ten razem i bardziej go doceniasz. Tak samo jak dobrze mieć część hobby wspólnych, a część osobnych, żeby każdy miał swój kawałek przestrzeni, która go interesuje.
  • Odpowiedz
  • 3
@kasiknocheinmal to jestem zyebana fest bo mnie nic nie cieszy kiedy on nie jest obok, moze byc odwrocony plecami i robic swoje, ale musi byc obok fizycznie.
Ogolnie to my dlugi czas sami bylismy - jestesmy pierwszymi sobie, pierwsze zakochanie. Nie doswiadczylismy tego w mlodosci poprzednio. Z natury jestem samotnikiem i niebieski musial mnie troche popychac zeby sie spotkać, ale jak juz sie spotkalismy to zaskoczylo jak pierun szczelil i od
  • Odpowiedz
rozwiniesz dlaczego?

@thighslapper0: a co tu rozwijać? Praca to nie jest miejsce na przytulanki czy inne takie. Tak, myślę w pracy o partnerce, tak, wysyłam jej w ciągu dnia jakieś wiadomości. Ale żeby ze sobą pracować? Nie, tego nie widzę. Zresztą w wielu firmach jest to źle widziane.
  • Odpowiedz
@thighslapper0: no to się naucz z tym żyć. Ciesz się też tym, co osobno, mów mu o tym, dziel się tym, jak się da, to powtarzajcie wspólnie. Ale trochę przestrzeni jest serio bardzo zdrowe, praca wam to gwarantuje. Potem wracasz do tej osoby i cieszysz się, że się widzicie, nawet jeśli danego dnia padacie na pysk i to "tylko" herbata, tulenie i sen. Jasne, że inaczej cieszy to, co razem,
  • Odpowiedz