Aktywne Wpisy
Uuroboros +16
Takie obrzydliwe a jednocześnie nie przemyślenie.
Odkąd zacząłem nie tylko podcierać ale i myć tyłek po dwójeczce nie rozumiem jak mogłem tego wcześniej nie robić i chodzić z brudnym tyłkiem. To żeby myć tyłek po toalecie powinno być nauczane już w podstawówce, dlaczego nikt o tym nie uczy?!
Odkąd zacząłem nie tylko podcierać ale i myć tyłek po dwójeczce nie rozumiem jak mogłem tego wcześniej nie robić i chodzić z brudnym tyłkiem. To żeby myć tyłek po toalecie powinno być nauczane już w podstawówce, dlaczego nikt o tym nie uczy?!
arahooo 0
Wybieramy najładniejszą Polkę. FINAŁ! Klaudia Halejcio vs Izabela Krzan #ladnapani #rozowepaski
Kto ładniejszy?
- Halejcio 50.7% (75)
- Krzan 49.3% (73)
#poezja #polscyzydzi #powstaniewgetcie #neuropa
#ciekawostka
Niewiarygodne, ale rację może mieć Stanisław Soszyński, twierdzący, że „(…) karuzelę ustawiono wprawdzie wg planów okupanta, ale zgodnie z lokalizacją wskazaną przez władze Polski Podziemnej. Miała stać blisko (…) getta celem
ułatwienia kontaktów” (fragm. listu ogłoszonego wiosną 1993 r. na łamach „Życia Warszawy”). W tym kontekście piętnowane przez Miłosza w Campo di Fiori „tłumy wesołe” były niezbędnym, oczywiście nieświadomym swojej roli, elementem scenariusza opracowanego przez speców z AK w celu
@Armia_Szefernakera: bardzo ciekawy artykuł, mimo dziwnych wstawek typu "(...) to jest wtedy, kiedy Żydzi, paradoks – połączyli się w ofierze z Mesjaszem, którego odrzucili."
niestety komentarze to standard pch24
@Armia_Szefernakera: Niestety jak piszesz "nieświadome", czyli nie znając celu ustawienia karuzeli bawiące się beztrosko, w czasie, gdy dogorywało getto. A to już jest godne największego potępienia.