Aktywne Wpisy

Ufolog +98

Plonacawyplata +56
Nie wiem czy wiecie, ale Kanada rozdaje praktycznie wszystkim obywatelom Ukrainy 3 letnia wizę na pobyt wraz z pozwoleniem o prace, oczywiście tym którzy się o to ubiegają. No ale jak to wyglada w rzeczywistości? Przylatuja tu setkami, może nawet tysiącami tygodniowo. A dlaczego pytacie? Bo każdy dorosły Ukrainiec otrzymuje na start $3k, na każde dziecko jest $1.5k, jest to jednorazowa zapomoga. Czy to dużo? Na warunki Kanadyjskie nie, starcza im to

tak mi powiedziano przy składaniu wniosku ale no z jakiej racji... nie wspominając o tym że żeby dostać te 500 zł na 1 dziecko można mieć większe dochody niż żeby dostać głupie alimenty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#prawo #alimenty
1) lolwat, nie
2) jakie dochody? Nie ma progu dochodów przy alimentach, wszystko zależy od indywidualnej sytuacji i decyzji sądu
1. Pracownik socjalny, czy urzędnik nie może zbadać sytuacji na zaś, gdybyś nie mieszkała... póki co macie stan taki jaki macie i na ten dzien wydaje sie decyzję - przekraczacie kryterium, więc kasa z funduszu sie nie należy. Taki lajf.
2. "(...) koniec Polski oczywistym jest że matka mnie nie utrzymuje a z drugiej strony dlaczego miałabym ją pozywać o alimenty w sytuacji