Aktywne Wpisy
Szumrzeczny +22
Koledzy jutro będzie dzień, w którym mogę wylądować na bruku, bowiem jutro właśnie wszyscy się dowiedzą, że "uwaliłem" studia i idę do pracy
Bardziej prawdopodobny scenariusz to raczej wielka awantura, płacz i darcie mordy (a i jeszcze złośliwe docinki przez co najmniej kilka miesięcy), ale znając moją #!$%@?ą rodzinkę #!$%@? z domu niestety również jest możliwe, jak coś nie idzie dokładnie tak jak sobie #!$%@? w głowie, to dostają jakiejś dzikiej furii,
Bardziej prawdopodobny scenariusz to raczej wielka awantura, płacz i darcie mordy (a i jeszcze złośliwe docinki przez co najmniej kilka miesięcy), ale znając moją #!$%@?ą rodzinkę #!$%@? z domu niestety również jest możliwe, jak coś nie idzie dokładnie tak jak sobie #!$%@? w głowie, to dostają jakiejś dzikiej furii,
Bryk +2
Co chcecie zrobić z 1/4 ludności na ukrainie, którzy są rosjanami? Masową eksterminację? Obozy? Dlatego łatwo im było zająć wschodnie republiki bo ich tam po prostu chcą i witają z wiwatami a w okolicach kijowa już jest ludność ukraińska, która ich nienawidzi dlatego się wycofali bo wszędzie mogli oczekiwać partyzantki #ukraina
Tytuł: Futu.re
Autor: Dmitry Glukhovsky
Gatunek: Sci-fi, utopia
O książce słyszałem już wcześniej, ale postanowiłem się nią konkretnie zainteresować kiedy wygrała tytuł książki roku w kategorii Science Fiction na portalu lubimyczytac.pl. Od samego początku wciągnąłem się w historię i z trudem się od niej odrywałem.
Opowiada o świecie, gdzie został wynaleziony lek na starość. Wszyscy są wiecznie młodzi i nieśmiertelni. Powoduje to przeludnienie świata, w którym każdy metr kwadratowy jest na wagę złota i nic nie może się zmarnować. Główny bohater należy do specjalnej formacji zajmującej się nielegalnymi ciążami i urodzinami - nie ma już więcej miejsca na kolejne osoby.
Poza wątkiem głównego bohatera, który w pewnych momentach mnie męczył, to bardzo podobało mi się przedstawienie sytuacji politycznej, ekonomicznej i cała otoczka tego, że ludzie już nie umierają.
Jeśli komuś Futu.re przypadło do gustu, to polecam coś w podobnym zamyśle: "Nieśmiertelność zabije nas wszystkich" Drew Magary
#bookmeter
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania
!Dzięki niemu unika się błędów w działaniach
!Pobierany jest zawsze ostatni wynik