Aktywne Wpisy
Goronco +50
EissIckedouw +210
Co trzeba mieć w głowie, żeby komentować w taki sposób ze swojego legitnego imienia i nazwiska?
#bialorus #granica #bekazlewactwa
#bialorus #granica #bekazlewactwa
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Otóż załóżmy że mam aplikację internetową. W jaki sposób mogę na niej zarabiać?
a) Jeśli reklamy - jakie najlepiej? Google AdSense? Bing Ads? Widziałem kiedyś reklamy tekstowe: podejrzewam, że takie przynoszą mniejsze zyski. Jak bardzo mniejsze?
b) Jeśli reklamy - jakich pieniędzy mogę się z takich reklam spodziewać? Wiadomo - inny taget, inne ceny, ale średnio chyba można oszacować. Ile można zarobić np. mając ok. 1000 odsłon dziennie? Czy umieszczanie reklam na stronie mającej dużą, ale krótką popularność (śmieszna strona która wejdzie na główną wypoku/reddita) ma jakiś sens? Czy taki Google nie zainterpretuje nagłego wzrostu popularności jako wykupienie wyświetleń u Chinczyków czy coś w ten deseń?
c) Jeśli nie reklamy - dotacje? miesięczna subskrypcja? znacie jakieś godne zaufania usługi? Jak mogę to ogarnąć, żeby użytkownik mógł bezproblemowo przelać mi jakieś środki?
d) Inne sposoby? Sponsorów na razie nie biorę pod uwagę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#programowanie #webdev #pieniadze
Jejku pomyśl na czym zarabia wykop, jak zarabia facebook, rodzime goldenline, pizza portal czy jakdojade.pl ... jak zarabiają youuberzy blablabla. Pooglądaj Maćka Budzicha (chyba nadal się trochę kręci po social media) itepe.
Potem wymyśl jak zarobić nie wpieprzając #!$%@?ących reklamach i nie biorąc kasy od przeciętnego usera, ew. brać tak, żeby chciał dać i tyle.
A książki hłehłe :D No możesz właśnie