Aktywne Wpisy

MallaCzarna +9
Boze, zestresowana jestem strasznie głupia
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś

Cinoski +26
Po 7 godzinach czekania na sorze przyjęli do szpitala mamę różowej po zawale ze znaczną niepełnosprawnością.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.

Tak, trzeba się było sporo nagimnastykować, bo strasznie wolno im szło odpowiadanie na maile. Tutaj jest galeria z fotek z samego obserwatorium: https://picasaweb.google.com/112374334363837676268/6603ObserwatoriumMONSTeideTeneryfa. Tutaj kilka astrofotek z tej wyprawy (nie wszystkie są z Teneryfy): https://picasaweb.google.com/112374334363837676268/Astrofoto#6129127043609135282.
Co do wynajmu, to teleskop nazywa się MONS, ma pół metra i jest stary jak cholera. Jak lubisz klasyki, to będziesz wniebwzięty, jak oczekujesz super jakości, to możesz czuć się zawiedziony. Kumpel miał ze
Samochod wynajmuje, będziemy mieszkać na południu i chce jakoś w nocy pojechać na teide i popatrzeć w niebo. Tyle ze na sucho, bo nawet lornetki nie mam :d
Powodzenia na pustyni cumplu!
Aha i pierwszy album nie działa
Teleskopy za 300zł z marketu są kompletnie gówno warte.
Też mieszkałem na południu. Aparat na pewno masz. Kup statyw. Może być byle jaki. Pokombinuj,