Wpis z mikrobloga

@koters: Ja mam na jędrzychowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@grub3r: Ale wiesz, że jak bedą odbierac działki, to te na Wilkanowie jako pierwsze? Dlatego tam nie kupiłem, ale na Jędrzychowie.

Ja dziś postawiłem szklarnię u siebie. Jeszcze miesiąc i się wyprowadzam na działkę na kilka miesięcy.
@koters: Za dużo siły włożyłem :D Rok temu doprowadziłem prąd do niej. Mam altankę murowaną. Na majówkę doprowadzam wodę do niej ( ͡° ͜ʖ ͡°) teraz mam kran na zewnątrz.
Z tego co wiem, to u nas za opłaty też można za free działkę dostać. Ale bez altany.
@grub3r: było głośno rok, czy dwa lata temu. Że miasto może odbierać działki i tam stawiać swoje bloki, czy coś. Jak się orientowałem - Wilkanowo idzie pierwsze. Dlatego na wszelki wypadek nie kupowałem tam działki.
@ogrod87: widziałem te "działki" do oddania. Masakra, chaszcze i busz. Ale może w końcu i na taką się zdecyduję. A do kogo uderzyć żeby taką działkę bez altany wyrwać wiesz?
@koters: Dlatego lepiej zainwestować trochę i kupić coś. Ja za swoją dałem 4500 zł. Z altaną murowaną, ogródkiem, toaletą i kilkoma drzewami owocowymi. Najlepiej iść od razu do prezesa. Póki nie ma zebrań zarządu - przed każdą działką stoi tablica ogłoszeniowa i tam masz namiary na zarząd.
@koters: no to fakt, chociaż autobus pod samą działkę dojeżdża. Ja już ponad 10 lat kosze trawę i w sumie jest spoko. Cisza, spokój, bezpiecznie (sąsiedzi cały rok siedzą).
@yeloneck: a kimasz na działce? W zeszłym roku od początku czerwca do połowy wrzesnia spałem na działce. Po pracy na chatę, zjeść obiad, świeże ciuchy, kąpiel i na działkę.