Aktywne Wpisy
![qew12](https://wykop.pl/cdn/c0834752/90a1b05d5442ef208ab2d082d52f848efd03ea4adc4ecd2cbdb68ca6478413c6,q60.jpg)
qew12 +73
Psychiatra zalecił mi badanie testosteronu, gdyż powiedziałem, że nie mam libido i te badania zrobiłem.
I cóż wyszło NIEDOBÓR TESTOSTERONU dla jego its over (╯︵╰,)
#qewnakwadracie #przegryw #depresja
I cóż wyszło NIEDOBÓR TESTOSTERONU dla jego its over (╯︵╰,)
#qewnakwadracie #przegryw #depresja
![qew12 - Psychiatra zalecił mi badanie testosteronu, gdyż powiedziałem, że nie mam lib...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/2d2cb006c8b01775b95cdff07ef3cf24437bbacf4997cc6c63d2f37c4b7c509e,w150.jpg)
źródło: temp_file266814270078082570
Pobierz![daeun](https://wykop.pl/cdn/c3397992/daeun_hbb4iXGtdb,q60.jpg)
daeun +20
Nie ma chyba bardziej żałosnego widoku jak dorosły facet płaczący w internecie ze strachu przed wstąpieniem do wojska.
Prawdziwy mezczyzna, ojciec, katolik doskonale rozumie jakie ma powinnosci wobec panstwa, które zapewnia mu ochrone granic, opieke medyczną czy edukacje jego dzieci. W chwili zagrożenia pierwszy chwyci za karabin nie po to by bronic interesow polityków, a przedewszystkim wlasnej rodziny i ziemi.
Zabawne, ze te same wykopki, ktore jeszcze kilka lat temu krzyczeli "kosciol,
Prawdziwy mezczyzna, ojciec, katolik doskonale rozumie jakie ma powinnosci wobec panstwa, które zapewnia mu ochrone granic, opieke medyczną czy edukacje jego dzieci. W chwili zagrożenia pierwszy chwyci za karabin nie po to by bronic interesow polityków, a przedewszystkim wlasnej rodziny i ziemi.
Zabawne, ze te same wykopki, ktore jeszcze kilka lat temu krzyczeli "kosciol,
![daeun - Nie ma chyba bardziej żałosnego widoku jak dorosły facet płaczący w interneci...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/3ff15e1d3fb924618a7fcada7a72f21a69e79434f2eac61aa4e798c67c0b3ba7,w150.jpg?author=daeun&auth=27ce5bc8bf3ae65967b3979cda9fc9f3)
źródło: temp_file3593287419646737487
Pobierz
Tytuł: Długi film o miłości, powrót na Broad Peak
Autor: Jacek Hugo-Bader
Gatunek: reportaż
★★★★★★★★★☆
Pana Badera fanom reportażu nie trzeba przedstawiać. Absolutna czołówka polskiego (powiedziałbym, że i światowego) reportażu. "Długi film..." traktuję o wyprawie na Broad Peak: tej pierwszej z 2012 gdzie pierwsze w historii zdobycie szczytu zimą kosztowało życie dwóch polskich himalaistów, oraz drugiej, której celem było odnalezienie i pochowania ciał poległych wspinaczy. Oczywiście jak to u Badera nie kończy się na samym suchym opisie wyprawy. A więc są i rozważania na temat tego, co pcha ludzi w góry w tak ekstremalne warunki, gdzie nawet odpoczynek powoli cię zabija a każdy błąd oznaczać może śmierć. Jest także próba oceny pierwszej wyprawy, błędów jakie popełniono i ewentualnych odpowiedzialnych.
Fantastyczna lektura, połknąłem w niewiele ponad jeden dzień.
Tytuł: Stanie się czas
Autor: Poul Anderson
Gatunek: fantastyka
★★★★★☆☆☆☆☆
Opowieść o człowieku urodzonym z rzadką umiejętnością podróżowania w czasie. Śledzimy podróże naszego bohatera zarówno w przyszłość jak i przeszłość, a później i jego spotkania z innymi podróżnikami, którzy nie zawsze mają dobre intencje. Pisanie o podróżach w czasie wymaga sporo wyczucia i umiejętności, bo zaraz pojawia się problem paradoksów na których można łatwo się wyłożyć. No i niestety Anderson się wykłada. Niby bohaterowie nie mogą np cofnąć się w czasie i uratować kogoś od śmierci, czy zapobiec jakiejś katastrofie, ale non-stop cofają się by zmieniać swoją, czy czyjąś przyszłość. W jednym momencie bohater zostaje porwany przez złych podróżników gdy miał podać lekarstwo swej umierającej żonie. Strasznie rozpacza nad jej śmiercią, ale nie wpada na pomysł by po uwolnieniu przenieść się 5 minut później i dać jej to lekarstwo. Sama wizja przyszłości, czy bohaterowie też jakoś nie porywają. Ogólnie takie tam czytadło. Jeśli nie macie nic lepszego, można się zabrać bo książka jest krótka i czyta się w miarę sprawnie.
#bookmeter
źródło: comment_YXK0J5QofATtsjCsawS5MBuowcjmjEp1.jpg
Pobierz@robertvu Prawdopodobnie poprzednicy zrobili błąd, masz okazje go poprawić.
Podpowiedź (teoretycznie zawiera poprawione błędy poprzedników):
5335 - 2 = 5333