Wpis z mikrobloga

Jeszcze jedno pytanie tego typu. Z racji tego, że pieczywa nie jadam, nie mam kompletnie rozeznania - muszę kupić w piątek po południu jakiś naprawdę dobry chleb, najlepiej żytni na zakwasie. Jaka piekarnia w Bielsku ma najlepsze pieczywo?
#bielskobiala
  • 20
@ksiak: jeśli to jest sieciowka, to mamy to samo w Cieszynie i pieczywo nie jest najlepsze. zastanawia mnie piekarnia na beskidzkim przy babiogorskiej.
@matra: tak, w piecuchu jest.dobre pieczywo a otwarte mają w piątki do 18

nieobiektywnie wskaże piekarnie Kristoff z Boguszowic, która jest w budce za przystankiem autobusowym między sfera a silownia dekatlon
@matra: pójdziesz po zioła na pl wojska polskiego to na przeciw żab jest piekarnia. Chleb kosztuje około 7 zł ale jest zajebisty :) chociaz poza Bielskiem to piekarnia Inwałd i ich okrągły chleb inwaldzki FTW
@Nexiu: nie, bo chleb nie jest dla mnie, tylko dla rodziców, do których jadę w piątek po poludniu, ale już sobie to obcykalam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TheFuckingRoses: ja nie jem zbóż cumplu, to dla rodziców jak pisałam ( ͡° ͜ʖ ͡°) chętnie bym im sama upiekła, gdybym się bawiła w takie rzeczy, albo chociaż miała mąki, ale na moich nmąkach chleb ani nie smakowałby za bardzo jak chleb, ani nie kosztowałby tyle co chleb ( ͡º ͜ʖ͡º)
gorzej z zakwasem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@TheFuckingRoses: to raz, a dwa, nie chcę takich mąk w mojej kuchni, zresztą nie miałabym z nimi co zrobić, więc wolę po prostu kupić chleb, ale ta piekarnia obok mnie ponoć ma faktycznie fajne pieczywo ( ͡° ͜ʖ ͡°)