jak w tym #!$%@? #doctrine usunąć entity z managera żeby nie było ono wrzucane do bazy ? o co mi chodzi - mam sobie entity które ma inne entity, edytuje to inne entity, tylko że zanim zapisze szukam czy nie ma podobnego rekordu dla podobnych wprowadzonych danych, jeśli jest to ustawiam już na to istniejące tylko że doctrine i tak uparcie robi insert into tego co wpiszę w formie i mam dwa razy te same dane, wtf ? #symfony detach i inne cuda nie działają co najgorsze nie wiem skąd mu się to bierze #webdev #php #symfony #symfony2
@uirapuru: nie mam czasu na zabawę z xdebug, robię jeden flush
A new entity was found through the relationship 'Autowimar\CoreBundle\Entity\RentOrder#finalCarUser' var_dump($rentOrder->getFinalCarUser()); => null Gdzie on sobie to #!$%@? znalazł ? XD
@Jurigag: to jest dobry powód za tym, żeby np. save($entity) itp robic z jednego miejsca w systemie ;) nie wiem jak tam to u Ciebie wygląda, bez grubszej analizy kodu i troche czasu raczej więcej nie doradzę :) ale podejrzewam, że z Doctrine jest wszystko ok, robi to co mu każesz :)
@uirapuru: w sumie jak zacząłem operować po prostu bez zmiennych a na referencji tj tylko korzystając z $rentOrder->getFinalCarUser / setFinalCarUser to poszło gładko, jak klonowałem tworzyłem jakieś nowe zmienny i inne cuda to się cuda robiły
#webdev #php #symfony #symfony2
A new entity was found through the relationship 'Autowimar\CoreBundle\Entity\RentOrder#finalCarUser'var_dump($rentOrder->getFinalCarUser()); => nullGdzie on sobie to #!$%@? znalazł ? XD