Wpis z mikrobloga

Co jakiś czas pytacie nas o optymalne ustawienia PrestaShop, według naszych testów najwydajniejsza konfiguracja na MyDevil.net obejmuje:
1. Wyłączone cache dla smarty.
2. Wyłączone funkcje CCC.
3. Ciphering ustawiony na Use Rijndael with mcrypt lib.
4. Caching ustawione na memcache lub APC.

Dlaczego?
Funkcje CCC opierają się głównie na kompresji i optymalizacji plików css, js oraz html co może w wielu wypadkach po prostu wykorzystywać więcej CPU i zwiększać czas generowania się stron. My wykorzystujemy bardzo wydajne cache po stronie systemu plików ZFS dlatego dodatkowe zadania (takie jak kompresja i optymalizacja plików) przynoszą mniejsze efekty lub wydłużają czas generowania się skryptu.

Przypominamy, że promocja Wilekanoc z MD trwa jeszcze tylko trzy dni:)
https://www.mydevil.net/oferta.html

#mydevil #prestashop
  • 4
@MyDevil: Apropos polecacie jakąś inną platformę #ecommerce ? Niedawno dużo testowałem, jednak w rezultacie nie znalazłem nic interesującego dla siebie. Sylius, WellCommerce - oba z polskimi korzeniami, obiecujące, jednak wciąż w powijakach. Magento - za ciężki, Presta - kiepsko napisana, WooCommerce - wordpress. Szukałem też jakiegoś cms z solidną wtyczką sklepu to Mezzanine nie wypadło źle, ale to wciąż nie to.
@AliceInPoland: Według mojej opinii każdy cms sklepowy ma jakieś minusy. Na pewno bym nie używał przeróbek WordPress. Np. podoba mi się PrestaShop ale ma kilka niedoróbek a głupie wysłanie przy rejestracji linka potwierdzającego rejestrację wymaga ręcznych zmian w kodzie lub wykorzystania płatnego pluginu. Komercyjnych platform nie testowałem.