Wpis z mikrobloga

Potrzebuję sugestii odnośnie zakupu Google Nexus 4. Czy ten telefon wciąż wart jest zakupu? Chodzi mi o stabilność oraz zachowanie w użyciu codziennym. Dla jasności - nie gram na telefonie i nie mam zamiaru, używam jedynie programów użytkowych. Telefon mnie zainteresował ponieważ ma dobre wsparcie - jest dla niego Cyanogenmod 12.1, są też buildy 13, więc może i stabilny dla niego wyjdzie. Na papierze wygląda w porządku (pomijając aparat) czyli ma Qi i ekran nie większy niż 4,7 cala (wymiary telefonu prawie takie same jak Lumia 735). Cena też jest podobna do 735, co tym bardziej by mnie interesowało. Jedyna alternatywa to Motorola Droid Mini - tyle, że patrząc po romach, to powyżej Androida 4.4 nic ciekawego nie było.

#android #bojowkaandroid
  • 8
  • Odpowiedz
@list86: a kto powiedział, że chcę nowy? I czemu "refurby" miałyby być gorsze?
@Baero: 8-9 godzin to faktycznie mało. W sumie mam w pracy ładowarkę Qi, ale to wciąż prowizoryczne rozwiązanie problemu. Na szybko jak przeglądam to są jakieś patenty z większą baterią, ale to kolejna inwestycja.
  • Odpowiedz
@yoGhurrt1: bateria i aparat są tragicznie, pamiętam u siebie SOT było 2,5h, ale to przez to że już stara bateria, nowa powinna trzymać lepiej tylko ciężko teraz o dobrą sztukę
  • Odpowiedz
Ok, dzięki wszystkim za informacje, rezygnuję w takim razie z zakupu. Inaczej to rozegram, ponieważ widziałem uniwersalne rozwiązania na Qi, więc lista telefonów mi się powiększy.
  • Odpowiedz