Aktywne Wpisy

techno_mojsze +310
Pytanie z kategorii 100% na serio, chciałbym dowiedzieć się jaka logika stoi za obecnym stanem rzeczy:
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie

bool b = ((_a && !a_) ^ (_y && !y_) ^ (_n && !n_));Czy to zadziała tak, że jeżeli którakolwiek z par jest prawdziwa, ale prawdziwa jest tylko jedna z nich, b będzie równe 1, a w dowolnej innej sytuacji będzie równe 0?
zawsze bedzie falszem, bo to bedzie 0&&1 lub 1&&0 wiec b bedzie mialo wartosc 0^0^0 wiec bedzie true
_aoraza_czyli takiea1oraza2.bool b = true;
b &= (a && !a);
b &= (y && !y);
b &= (n && !n);
Prosze :)
A z ciekawości: dałoby się to zrobić na samej logice? Tzn. żeby nie było długim zdaniem w rodzaju wymieniania wszystkich opcji...
_y- zapoczątkowano głosowanie na tak,y_- zakończono głosowanie na tak. Jestem minimalistą, a później się domyślam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)@Dijuna: Wszyscy jakoś się tak zamieszali, a odpowiedz jest prosta, nie, musisz je dodać do siebie:
bool b = ((_a && !a_) + (_y && !y_) + (_n && !n_)) == 1;bma być true wtedy i tylko wtedy gdy jedna koniunkcja będzie miała wartość true, true domyślnie rzutuje się na inta jako 1 czyli zliczasz te jedynki, i sprawdzasz czy masz jedną.bool b = (static_cast((_a && !a_) ^ (_y && !y_)) ^ (_n && !n_));Chodziło oto że:
bool a=1, b=0;int c = maska & liczba; //sprawdzamy bitowo czy jakies bity sa ustawione, ale zapominamy o bool i wstawiamy inta
bool r= a ^ b ^ c;
// i jak nie wiesz że c to nie bool to masz