Aktywne Wpisy
ArtBrut +329
#rosja #wojna #ukraina #wojsko #polska #granica #terroryzm #bialorus #policja #strazgraniczna
Polski żołnierz został dziś ranny po ugodzeniu nożem przez migranta próbującego pokonać barierę na granicy z Białorusią. Wcześniej ucierpieli funkcjonariusze Straży Granicznej. Jednego z nich uderzono stłuczoną butelką,kolejny został ranny po ataku narzędziem,do którego był przytwierdzony nóż.
Pierwszej pomocy żołnierzowi udzielała funkcjonariuszka Straży Granicznej. Migranci zachowywali się agresywnie,atakowali rannego i udzielającą pomocy funkcjonariuszkę. Poszkodowanego i funkcjonariuszkę osłaniano samochodami. Żołnierz został przewieziony karetką
Polski żołnierz został dziś ranny po ugodzeniu nożem przez migranta próbującego pokonać barierę na granicy z Białorusią. Wcześniej ucierpieli funkcjonariusze Straży Granicznej. Jednego z nich uderzono stłuczoną butelką,kolejny został ranny po ataku narzędziem,do którego był przytwierdzony nóż.
Pierwszej pomocy żołnierzowi udzielała funkcjonariuszka Straży Granicznej. Migranci zachowywali się agresywnie,atakowali rannego i udzielającą pomocy funkcjonariuszkę. Poszkodowanego i funkcjonariuszkę osłaniano samochodami. Żołnierz został przewieziony karetką
pokyw12 +35
Maps
#motocykle
@TheBorsuk: faktycznie zapomniałem o tym, dzięki. ale na pewno będą jeszcze korekty.
Ktoś jeździł w dłuższe trasy z Was? Jak lepiej mieć podzielone na odcinki i juz ogarnąć sobie noclegi wcześniej, czy jechac w ciemno?
Co do dłuższych tras to ja zawsze rozbijam sobie całą wyprawę na poszczególne dni i staram się trzymać planu. Optymalnie dobrze jest robić dystans między 300 a 450 km dziennie. Można to machnąć dosyć szybko i jeszcze pozwiedzać po drodze. W kwestii noclegów to w miejscach turystycznych nie robię żadnych rezerwacji, bo zawsze coś się znajdzie. Robię je jedynie
Taka mapka bardzo, bardzo wstępna. Jeszcze nie ogarnąłem w poszczególnych krajach co chcę zobaczyć :)
@szafura: Dziękuję Mireczku! każda rada sie przyda
ile planujesz dziennie zrobic km? i w jakich miejscach nocleg