Wpis z mikrobloga

Mirki #programowanie, #wroclaw - do mojego zespołu w pracbazie w tym tygodniu dołączył jeden Mirek (pozdrawiam, @Navrazz ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Fajnie, jak ktoś, kto siedzi obok, kuma wypokowe żarty :D I jeszcze w dodatku od samego początku chwali, że można się dużo nauczyć.

Może jeszcze jaki Mirek szuka pracy? Przypomnę się z ogłoszeniem, które wciąż jest aktualne: http://www.wykop.pl/wpis/16008623/miki-programowanie-wroclaw-mamy-nowy-rok-czas-na-z/

Dla tych, którym nie chcę się klikać w link:
- windows/linux, c#/linux, są teamy z każdą kombinacją poza windows/ruby. Bonusowo: jest spora szansa, że zawita u nas rust!,
- okolice hutmenu, za niedługo - hotel vega. Wyskok do lidla w standardzie.
- nieduża - ~50 osób, ~25 programistów, zdecydowana większość to pasjonaci z potężną wiedzą,
- projekty pociągające od strony technicznej (niestety, nudne do pokazywania znajomym)
- korpo płacą lepiej, ale bidy nie ma, regular do 7.5k netto wg oficjalnych widełek
- szukamy też adminów, bo boimy się afery jak z 2be ;)

Jak ktoś jest klepaczem, to wiadomo, że korpo będą lepszym wyborem, bo hajs się zgadza. Jak ktoś już nie lubi korpo lub ceni sobie programistyczny "fun", to takie małe i średnie firmy, jak moja, są bardzo przyzwoitym wyborem.

Dodatkowa zachęta: anixe w 2015
A tu niektóre nasze różowe paski
sasik520 - Mirki #programowanie, #wroclaw - do mojego zespołu w pracbazie w tym tygod...

źródło: comment_GJvt20F6YHbPElEGL0yfhttNCRPuUrY0.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
@sasik520: Ciężko by się było przestawić na C#, mimo, że od zawsze się chciałem nauczyć porządnie w nim pisać. Tylko jakieś mini projekty się pojawiały przy komunikacji z PLC i bazą danych, a na co dzień to PLC, CNC i roboty ożywiam.
  • Odpowiedz
@kisi3l:
to jedna z naszych dwóch aplikacji lotniczych, drugą mamy dla [gulf air]( http://flights.gulfair.com/falcon/cai/start).
W użyciu jest praktycznie wszystko, co wymieniałem, od strony technicznej ;)

@michalfranc: może coś się zepsuło i nie było cie słychać? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Obecnie od ładnych paru miesięcy mamy osobę odpowiedzialną za hr, więc takie historie nie powinny się zdarzyć. Swoją drogą, byłem przeciwny "otwieraniu działu hr", bo to tak
  • Odpowiedz
@Endr3w: nein, takie rzeczy to tylko w korpo.

@kisi3l: z gdsów nie obił mi się o uszy tylko pegasus. Internet mówi, że gulf to sabre (nie jestem into loty od bardzo dawna), a tap, jeśli dobrze pamiętam, ma swój system, pod spodem którego leży ama.
  • Odpowiedz
@MacDada: jesteś pewien, że to wina strony? Na mojej komórce z 1GHz procesorem działa płynnie, jesteś pierwszą osobą, która się skarży, ale kto wie - może jest tam zaszyty jakiś perfidny bug...
  • Odpowiedz
@mastermah: z tego co mi wiadomo, nie, ale ja jestem tylko jednym z programistów - możesz spróbować wysłać maila na praca@anixe.pl, Postaram się nie zapomnieć zapytać o to w pobiegałek.
  • Odpowiedz
Ja od siebie dodam tylko, że lepiej chyba trafić nie mogłem. Bardzo sympatyczni ludzie (a mój team to w ogóle rewelka ( ͡° ͜ʖ ͡°)) którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem (niektórzy tą wiedzą dzielili się jeszcze zanim zacząłem tam w ogóle pracować, pozdrawiam @sasik520 :D) oraz świetna atmosfera. Bardzo polecam :)
  • Odpowiedz
jesteś pewien, że to wina strony?

@sasik520: Tak, generalnie wiele paralaksowych ma problemy z wydajnością.

Na mojej komórce z 1GHz procesorem działa płynnie

Na iPhonie też mi śmiga, bo zapewne pobiera mniejsze grafiki. Pod MBP Retina lecą zaś najcięższe jakie się da. Np Ania ma rozmiar 2397x1600 ;-)
  • Odpowiedz