Aktywne Wpisy

posuck +110
Jak ja nie lubię kawiarni, gdzie zwracają się do mnie per "ty". Wchodzę, mówię na starcie "dzień dobry" do osoby za lady, a ona do mnie "cześć, co dla Ciebie?".
Staram się kontynuować rozmowę w bardziej poważnym tonie, "poproszę o americano z mlekiem", lecz w odpowiedzi słyszę "chcesz z mlekiem roślinnym?".
Nosz kur xD Nie jesteśmy znajomymi, nie znam cię, przestań się do mnie tak odzywać jakbyśmy byli ziomeczkami xD
Może zachowuję
Staram się kontynuować rozmowę w bardziej poważnym tonie, "poproszę o americano z mlekiem", lecz w odpowiedzi słyszę "chcesz z mlekiem roślinnym?".
Nosz kur xD Nie jesteśmy znajomymi, nie znam cię, przestań się do mnie tak odzywać jakbyśmy byli ziomeczkami xD
Może zachowuję
krzyvvy_ +122
Cześć Mirki!
Nigdy nie sądziłem że będę tutaj pisać o pomoc jednak sytuacja tego wymaga i szukamy wszędzie pomocy. Wielokrotnie widziałem jakie potraficie zdziałać cuda dlatego też bardzo na was liczę. 6-miesięczna córka mojego najbliższego przyjaciela musi zmierzyć się z okrutnym przeciwnikiem – potworem, jakim jest mięsak. Niestety lekarze w Polsce nie podejmują już żadnych kroków w kierunku usunięcia/zniwelowania nowotworu. Szukamy pomocy za granicą, naszą nadzieją jest leczenie w klinice w Niemczech,
Nigdy nie sądziłem że będę tutaj pisać o pomoc jednak sytuacja tego wymaga i szukamy wszędzie pomocy. Wielokrotnie widziałem jakie potraficie zdziałać cuda dlatego też bardzo na was liczę. 6-miesięczna córka mojego najbliższego przyjaciela musi zmierzyć się z okrutnym przeciwnikiem – potworem, jakim jest mięsak. Niestety lekarze w Polsce nie podejmują już żadnych kroków w kierunku usunięcia/zniwelowania nowotworu. Szukamy pomocy za granicą, naszą nadzieją jest leczenie w klinice w Niemczech,

Mieszkałem i żyłem kiedyś w kraju w którym:
1. Głową Państwa był Przewodniczący Rady Państwa – właściwie nie wiadomo dokładnie po co był bo tylko podpisywał hurtem ustawy
2. Był premier, który od czasu do czasu przemawiał i zwiedzał huty i fabryki (doglądał) ale w zasadzie nie rządził
3. I był gensek (I sekretarz rządzącej partii) – nie pełnił żadnej funkcji w państwie ale tak naprawdę to on rządził i przyjmował wizyty zagranicznych premierów i prezydentów
4. Był też sejm, który uchwalał każdą ustawę skierowaną do niego przez rządzącą partie nawet w ciągu jednego dnia (w imieniu narodu wpisał nawet przyjaźń z sąsiednim mocarstwem do Konstytucji)
5. Była też partyjna telewizja mimo, że abonament płacili wszyscy Polacy
6. Była też nomenklatura: urzędników, szefów przedsiębiorstw, dyrektorów szkół nawet mianował formalnie rząd ale wymagana była pozytywna rekomendacja odpowiednich organów partyjnych
7. Były też sądy, ale najważniejsze wyroki były ustalane przez władzę partii i prokuratorzy także realizowali wytyczne partii
8. Trybunału Konstytucyjnego wtedy to nie było bo i po co – partia była wyrazicielem woli Narodu (a wola Narodu była ważniejsza niż prawo)
9. Były też firmy takie jak CPN, które drenowały nasze portfele bo były jedyne…
10. Były podsłuchy, inwigilacje, przesłuchania…
Przez pewien czas byłem przekonany, że było to dawno, dawno temu…
#polityka #bekazpisu