Wpis z mikrobloga

@Glans: Tego typu młynek do normalnego zalewania będzie w porządku, po jakimś czasie mogą Ci się ostrza trochę stępić. Ale do kawiarki lepiej jest mieć ziarna zmielone na konkretną grubość, żeby kawa nie zatykała sitka i się nie przypalała. Taki młynek Ci tego nie zapewni, tu jest pełen random w mieleniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Glans: Jak ma się nie rozlecieć to lepiej z żarnami ceramicznymi, nie stępią się jak stalowe.


@arcorocFRANCE: kto ci takich głupot naopowiadał?Poczytaj sobie jakie rodzaje żaren są obliczone na jaki przemiał. Stalowe nawet w domowym młynku z palcem w nosie wytrzymują kilka dobrych lat. Żarna ceramiczne też się tępią, tylko na ogół zajmuje im to trochę dłużej. Poza tym są bardzo wrażliwe na jakiekolwiek ciała niepożądane w młynku (pękają). W