Wpis z mikrobloga

@tymonss: @janek_kos: @Tymian: @PamParampaM: No dobra, źle ugryzłem sprawę, dzięki za wyjaśnienie. Bo w zasadzie szukam takich timerów w dosyć specyficznym układzie i trochę nie ogarnąłem.

Tak swoją drogą fajnie, że tak szybko można tu dostać konkretną odpowiedź. Coś czuję, że niedługo będę miał mnóstwo pytań do Was.
@janek_kos: Dokładnie. A reszta timerów zależy od producenta. W STM zwykle chyba był jeden lub dwa bardzo rozbudowane timery, ze dwa bardzo proste i kilka normalnych. Dawno STM, ani innych ARM nie ruszałem, bo ostatnio zajmuję się mikrokontrolerami UC3 Atmela. Tak na marginesie, to podoba mi się w nich kontroler przerwań i PWM.
@janek_kos: Podoba mi się organizacja priorytetów przerwań, ale przypomniałem sobie z ciekawości notę jakiegoś STM i nie będę udowadniał, że w Atmelu jest lepiej, bo nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°). NVIC w STM to jednak kombajn, który jest bardzo mocno rozbudowany. A w PWM świetne jest to, że jest niezależne od timerów. Nie wnikam w to, które rozwiązanie jest lepsze, ale jak dla mnie to jest