Wpis z mikrobloga

Mirki z #ios #apple #iphone oraz #windowsphone #wp #android #telefony

Obecnie bujam się z Lumią 735, telefon spoko, ale chcę czegoś więcej. Ten mi się czasem "zablokuje" tak, że przychodzą smsy i połączenia, ale nie widze na ekranie (jakby ekran dalej zablokowany był). Zastanawiam się nad zamianą na 5S (nigdy nie miałem żadnego ajfona). Lub coś z androidem 6.0, może G4? Przechodziłem z Samsunga Monte (:D) na Defy Mini, potem Lumia 520, potem druga Lumia 520, teraz 735. Coś poradzicie? Do 1500 zł.
  • 37
@PoProstuMichal: poczekaj miesiąc, za miesiąc jest konferencja Applowa i mają zaprezentować nowy czterocalowy telefon (6mini/6c, ostatnie plotki mówią, że nazywać się będzie 5se).
Jeśli on będzie za drogi to jeszcze załapiesz się na 5s zawsze.
Sam czekam na to, żeby z L735 przejść na iOSa

@PoProstuMichal: no aparat przedni ma mniej MPx co nie znaczy ze jest slabszy. A na ekranie telefonu i tak sie miesci moze 0,8MPx wiec co za roznica.

Wyswietlacz wiedziales chyba jaki kupujesz. Jak chciales wiekszy to 6s albo 6s+

Procesor nie jest slabszy lol. Ma mniej rdzeni i wolniejsze taktowanie co nie znaczyze jest slabszy. Telefon ma miliard razy wydajniejszy system i lepsze zarzadzanie i ogolnie jest szybszy od innych topowych
@PoProstuMichal: masz benchmarka wyzej. Ilosc ramu i rdzeni mozna porownywac przy tym samym systemie. System wszystkim zarzadza.

Intensywnego uzywania od rana do wieczora moze nie starczyc. Ja mam 6-8 godzin uzycia i 16-20 od odpiecia od ladowarki.

Wifi,bt always on. Apek nie wylaczam czasem przez tydzien, 4g always on. Hotspot osobisty czesto odpalony. Powiadomienia wszystkie mozliwe Jasnosc na okolo 20%, i wibracje always on i mi starcza ale nie potrzebuje non
@pieczywowewiadrze: a bateria? to jest po prostu śmieszne. wieczorem naładowałem 100%, odłączyłem, przez noc spadło do 98% - to dobrze. ale wstałem o 6, posiedziałem 5 minut na mirko, na whatsapa wszedłem, troche w ustawieniach, troche w sklepie - łącznie może ze 30 minut, potem rozmawiałem przez jakieś 5 minut i mam 75% baterii. przez 1 godzinę użytkowania telefonu zjadło mi 23% baterii. przecież to jest jakieś gówno. a ma włązcone
@PoProstuMichal: a push? Redukcja efektu paralaksy na ekranie startowym wylaczona? Jests pare sposobow "jak osczedzac baterie w ios7" wpisz w google tam jest sporo poradnikow. Ustal tez jakie programy kiedy moga korzystac z gps bo on zzera najwiecej baterii.

Czas wiadomosci na poczatku "sesji" masz miedzy wiadomosciami wiec jak gadasz z kims to widzisz kiedy sie rozmowa zaczela