Wpis z mikrobloga

Cześć. Miałby ktoś ochotę napisać w #php malutką rzecz? Są dwa pliki tekstowe (poniżej zawartość).

Plik 1:
M-3489|MUS|Anywhere|Interpol|09:16:07|03:12
Plik 2:
XXXXXXX|||XX:XX

Potrzebuję zwrócić JSON (tablica 2 elementy), każdy element ma wartości rozbite przez | jak widać.
Nie umiem PHP i raczej nie zamierzam umieć. Potrzebuję tylko mieć te dane w jakiejś ludzkiej formie, zatem czytam pliki i robię JSON array. X... oznacza brak danych i pusta wartość jest wtedy.
Mogę pomóc z Androidem kiedyś na przykład w zamian. #programowanie
  • 21
  • Odpowiedz
@handler: ale nic takiego nie mówiłem o prawdziwych czy nieprawdziwych językach ani nie hejtowałem. Po prostu nie znam PHP i żaden problem się tego nauczyć, ale może ktoś chce się dorzucić, bo ma coś takiego pod ręką.
  • Odpowiedz
@CzarodziejskiMirek: bo robię mała apkę na androida dla pewnego radia studenckiego. Nieoficjalnie, ale mam nadzieję, że przyjmą ją jako oficjalna, bo nie ma żadnej aktualnie. I te pliki to jest publicznie dostępne info co jest aktualnie na antenie. Chcę to w apce między innymi pokazywać. Nie chce im zabić serwera więc robię pośrednika, który będzie pobieral te pliki cyklicznie i moja apka będzie prosić mój serwer o JSON właśnie, bo tak
  • Odpowiedz