Aktywne Wpisy
xfre +152
Szukam asystentki dyrektora*
Wymagania: normalne bez wymysłów znajomość ms 365, innych systemów można nauczyć się ciągu dwóch dni. Warunek znajomość języka angielskiego biegle, mile widziany francuski komunikatywny.
Kasa 8000-10000 brutto na UoP.
No nie zgadniecie jaki chłam zgłasza się 😂🤣
Moda na cv bez zdjęć rozwala mnie.
Przykład: zakolczykowana japa, wytatuowany ryj, włosy w kolorze tęczy...
Ludzie zapanujcie nad swoim wyglądem, bo potem nie da się na was patrzeć 🤡
*facet odpada,
Wymagania: normalne bez wymysłów znajomość ms 365, innych systemów można nauczyć się ciągu dwóch dni. Warunek znajomość języka angielskiego biegle, mile widziany francuski komunikatywny.
Kasa 8000-10000 brutto na UoP.
No nie zgadniecie jaki chłam zgłasza się 😂🤣
Moda na cv bez zdjęć rozwala mnie.
Przykład: zakolczykowana japa, wytatuowany ryj, włosy w kolorze tęczy...
Ludzie zapanujcie nad swoim wyglądem, bo potem nie da się na was patrzeć 🤡
*facet odpada,
Sl_w_k_1 +8
Mam syna z którym przez ostatnie 5 lat wakacje spędzaliśmy baaardzi aktywnie. W ramach wyjazdu uczestniczyliśmy zawsze w zawodach sportowych.
Na zasadzie rano start, godzina może dwie i potem wolne.
Odkąd pamiętam nie był szczęśliwy z tego powodu.
Teraz po raz pierwszy w życiu jesteśmy na wakacjach alliclusive.
Nic nie robimy, śpimy, jemy i leżymy.
Też nie jest zadowolony.
Jak można pomóc komuś kto cały czas widzi w połowie pustą szklankę?
#
Na zasadzie rano start, godzina może dwie i potem wolne.
Odkąd pamiętam nie był szczęśliwy z tego powodu.
Teraz po raz pierwszy w życiu jesteśmy na wakacjach alliclusive.
Nic nie robimy, śpimy, jemy i leżymy.
Też nie jest zadowolony.
Jak można pomóc komuś kto cały czas widzi w połowie pustą szklankę?
#
Wielki #!$%@? w dupę mikrosoftowi za tę całą jazdę z devem na windows phone. Ponad cztery dni temu zachciało mi się ogarnąć do tego środowisko. Zacząłem z Visual Studio 2015, win8 i zajebiście szybko chodzącym pecetem.
Niestety, do tworzenia aplikacji na WP trzeba mieć win 8.1. No dobra, patrzę, w storze jest, za darmo, spoczko, ściągnie się, zainstaluje i profit.
Nie.
Po dwóch dniach #!$%@? się z instalacją win 8.1 (błędy z dupy, tl;dw -google całe fioletowe), w końcu się udało. Potem już tylko instalacja SDK i wsio?
Nie.
Potem instalujesz pierdylion pobocznych aplikacji, sprawdzasz obsługę HyperV, bo bez tego nie odpali emulator WP8 (a raczej nawet go nie zainstalujesz). No, to okazuje się, że wszystkie wymagania spełniasz, ściągasz i instalujesz kolejny pierdylion aplikacji, w końcu przychodzi czas na upragniony emulator.
Nie.
Potrzebujesz Windowsa 8.1 PRO. (którego juz nie można kupić) Masz zajebisty procesor w swoim laptopie za ~4k, ram tyle, że można grać w kości, spełniasz wszystkie wymagania do włączenia hyperV, oprócz PRO.
Babrasz się w instalację dwóch pierdylionów rzeczy, kończysz z zamulającym pecetem (teraz nawet przy pisaniu ścina), dwoma pierdylionami aplikacji, których nie użyjesz, bo nie masz PRO, mnóstwem straconego czasu i #!$%@? czystą nienawiścią w oczach.
Wcale się, #!$%@?, nie dziwię, że na WP8 jest tak mało aplikacji. Instalacja środowiska zajmuje więcej czasu.
Aha, dla porównania, ile czasu zajęła mi konfiguracja (od zera) środowiska do pisania na Androida?
<1h
iOSa?
<1h
Nienawidzę teraz mojego, dotychczas pięknego, laptopa, nienawidzę tego #!$%@? systemu, nienawidzę kafelek (do tego pozmieniały się ich kolory), nienawidzę wszędobylskiego "pomagania w ulepszaniu systemu" i #!$%@? logo windowsa na pasku. Przecież mam, #!$%@?, klawiaturę.
Budzik na 9:00, dobranoc.
Tl;dr
#windowsphone #windows #gorzkiezale #dev #imaginecup
Nie wiem co chcesz przez to powiedzieć, sugerujesz że dasz radę to zrobić bez OSX (a więc i w konsekwencji Maca)?
To tylko w przypadku developowania UWP.
@Marmite: Nie rozumiem sensu konieczności posiadania wersji pro. Sensu ze strony microsoftu. Musisz wydać więcej, żeby pomóc im w rozwijaniu ubogiej oferty aplikacji?
Xamarin.
@Noct: Bardzo fajnie, że istnieją takie rozwiązania - ale sam dobrze wiesz, że to nie jest zasługa Apple. Przecież im to nawet nie jest na rękę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Btw, jest sens kombinowania z virtualboxem z WP?
@Noct: Nie siedzę w devie mobile, ale z tego co wiem - przynajmniej kiedyś - Apple nie chętnie patrzyło na aplikacje stworzone inaczej, niż przy użyciu Xcode + iOS SDK. Innymi słowy nie lubili żadnych wrapperów.
@Noct: patrz wyżej ;]
@Noct: Ale to czekaj, w końcu mówimy o natywnych rozwiązaniach czy o wrapperach? Pod Xamarinem też da się pisać na WP, czy to również wymaga Windowsa 8.1 Pro + VS?
Sens jest taki, że Home ma być wersją dla jakichś naprawdę niewymagających użytkowników. Może to tylko moje zdanie, ale ja zawsze to wersję Pro traktowałem jako taką "podstawową" a
Ps. Wersja systemu != narzedzie deweloperskie zreszta, ms i tak wp juz przekreslil
@piachu: Co mają zdolności programistyczne do posiadanej wersji OSa? Czarnolistuj mnie od razu, bo argumenty masz z dupy.
@Ginden: Właśnie to zrobiłem, hello world działa na ajfonie 5.
@Noct: z ciekawości zainstalowałem VS potem w opcjach kliknąłem zainstaluj emulator i się instaluje praktycznie bezobsługowo, nie wiem o jakich pobocznych aplikacjach mówisz