Wpis z mikrobloga

@schreder: chyba pomyliłeś telefony RN2 i RN3 mają MediaTek Helio X10, RN2 Prime ma podkręconego do 2,2. RN3 natomiast ma więcej ramu
@sandrapullok: ogólnie mozna powiedzieć że jeśli nie potrzebujesz czytnika linii papilarnych ani metalowej obudowy to lepiej wybrać Redmi Note 2 i to w wersji 16 GB ponieważ ma te same parametry, a oszczedzasz sporo kasy.
Ostateczny wybor jest zależny od użytkowania, czy uzywana jest olbrzymia ilośc aplikacji albo
@sandrapullok: Redmi do seria telefonów budżetowych, pomimo ze są świetne to jednak przy ich tworzeniu głównym celem była cena. Seria Mi to edycja która w założeniu ma być jak najlepiej dopracowana i jak dłużej być użytkowana.
Osobiście mam porównanie naoczne telefonów od xiaomi bo zamawiam sporo znajomym, Redmi note 2 czy Redmi Note 3 same w sobie wyglądają świetnie, jednak gdy sie je razem zestawi widac że Mi4 jest lepszym telefonem
@sandrapullok: tak premierę miał rok wcześniej, nie ma gorszego aparatu, w xiaomi nie można patrzeć przez pryzmat megapikseli w aparacie, tu jakość zależy od softu a w Mi4 jest najbardziej dopracowany. Przykład RN2 który po premierze miał doskonały aparat następnie wraz z aktualizacjami jakość była obniżana ze względu na premierę kolejnego telefonu który musi być lepszy.
a gorszy aparat na tylko z przodu i tylko na papierze
A procek mhh Snapdragon
mi 2 ma do tej pory (4 lata temu premiera), mi 3 cały czas ma aktualizacje (2 lata temu), myślę ze mi 4 będzie miał jeszcze długo po premierze mi 5 oraz mi 6.

Swoją drogą mimo że mi 3 miał dawno temu premierę uważam że może na równi konkurować z RN2 lub RN3 i to głównie w aparacie który w moim odczuciu jest nadal na pewno lepszy niż w wyżej wymienionych
@sandrapullok: tak, wiecej ramu i cena mniejsza (w funtach wychodzi 780 zł)
miałem oba w dłoni, może to subiektywne ale Mi 4 ma lepszy ekran, lepsze kolory i ostrość,
jako ciekawostkę powiem że mi4 ma możliwość aktualizacji do Androida 6