Wpis z mikrobloga

Okej, kilka osób wyraziło chęci pod znaleziskiem Formula Drift więc robię #ama a przy okazji #pokazauto

Latam bokami od 2014, dotychczas z 4.0 v8 (286KM) pod maską, jednak na ten sezon składam coś bardziej profesjonalnego, jednak w tej samej karoserii. Silnik 1JZ o mocy 503KM. :)

po więcej zdjęć i informacji zapraszam tu:
www.facebook.com/GrykiDrift
a tu można pooglądać ruchome obrazki:
https://www.youtube.com/watch?v=Hx_fDs_frKE

czekam na pytania!

#drift #bmw #drifting
Pobierz Gryki - Okej, kilka osób wyraziło chęci pod znaleziskiem Formula Drift więc robię #am...
źródło: comment_OVz2ST2hAEXp13h8IHj2MmquqBR99uYF.jpg
  • 47
@PMV_Norway: każdy ma swoje zajawki. :) dla mnie to życiowa milosc, cos co siedzi we mnie od dzieciaka 24/7 gdzies w mojej glowie. Pozdrawiam! @fdev0XR1HB6ybxRJ45: dostalem kasę na caly sezon i przeznaczam na co chcę. Czy to serwisowanie auta, wyjazdy na zawody itp. ;)
@damian_co_dalej: sam od nich zaczynalem! Smigalem w LFS kilka lat. Genialna sprawa, wiele sie nauczylem. Wielu znajomych do dzis na nich trenuje!
@Djkudlaty: tu
@Gryki: Jak "driftowa" sytuacja ma się w Polsce? Jest sens za to się zabierać, jaki czas potrzebowałeś aby ktoś na Ciebie spojrzał i się zainteresował, ile do tego czasu wywalileś $ na eksploatacje (+ - ), gdzie/kto Cię szkolił, gdzie się zgłosić jako amator, linki/strony/filmy pomocne przy nauce? Robie swoje e30 2.8l ale.... uwielbiam ten samochod, szkoda mi upalać:) Co na początek z jakimi modyfikacjami polecasz?
Dziękuje:)
Pobierz magik1 - @Gryki: Jak "driftowa" sytuacja ma się w Polsce? Jest sens za to się zabiera...
źródło: comment_o9GZXTNNalfiw28rAdI1rJL6yyau6kOs.jpg
@Micki: usuń konto ( ͡° ͜ʖ ͡°) DO 1 lecisz?:)
@magik1: dla mnie drifting to przede wszystkim pasja i dobra zabawa. Jeśli nastawiasz się na jakies benefity z tego to nie ma sensu.. :) $ zalezy od tego jak ile i gdzie chcesz jezdzic, nie jestem w stanie tego policzyc na tym etapie... Jestem samoukiem i takie coś najbardziej polecam. Ale wskazowki od doswiadczonych osob sa
@Gryki: no dobra to pytam tutej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1. Co sądzisz o BMW E46 330i do nauki dryftu. Strasznie mi się podoba to autko ale boję się, że koszty mnie przerosną (paliwo to nic bardziej się boje o wydatki związane z taką eksploatacją samochodu) i nie chce z niego robić wozu rajdowego, tylko czasem w niedziele po obiadku bym sobie gdzieś ot tak polatał boczkiem.
@Djkudlaty:
1 Miałem taką coupetę na daily kiedyś. fajnie się nią latało bokami pomilo otwartego dyfra. Polecam strasznie, tylko zaufaj mi że ciężko mieć coś między daily a driftowozem. :) 231ps na początek super, ale szybko zacznie Ci brakowac mocy. Dla mnie optimum było to słynne hejtowane 4.0 v8 :)
2. raczej tory, mam też legalny plac niedaleko domu. oczywiście ze się zdarzy ale zupełnie "przypadkiem"... ;)
3. nigdy nie przyłapany...
@Gryki: Dzieki za odpowiedz:* Moze zle sie wyrazilem, niekoniecznie chodzi mi o trzepanie dolarów dla siebie, raczej chodzi o wspomnianego przez Ciebie sponsora - jest to drogie hobby czy też sport, z moimi kilkoma innymi zainteresowaniami nie wydolę z pieniędzmi. Wiadome, ze początek to tylko i wyłącznie wkład wlasny i dluugie treningi - jednak bez sponsora dość szybko by sie skonczylo. Po jakim czasie uzyskałeś to wsparcie? Ile odbyłeś rajdów/wyścigów czy