Wpis z mikrobloga

Mirki, przeglądając przed chwilą neta na Lumii 640 mało co zawału nie dostałem. Ekran zrobił się... żółty. Wystarczyło zablokować i odblokować jednak się mocno wystraszyłem. Dzięki moim niesamowitym umiejętnościom obsługi paint.net zrekonstruowałem jak to wyglądało i w załączniku umieszczam jak to mniej więcej wyglądało. To jakaś usterka sprzętowa? Na forach mikromiękkich ludzie pisali, że factory reset czy wygranie softu od nowa nie pomagało. Telefon ma 4 miesiące i pierwszy raz takie coś mi się wydarzyło.
#windowsphone
Pobierz TheArrow - Mirki, przeglądając przed chwilą neta na Lumii 640 mało co zawału nie dost...
źródło: comment_d2sn5GVaLqbMb4AqXoLAoxmEUFvHyC4V.jpg
  • 5
@wireman99: Wyłączyłem to chyba po tygodniu.
@Papasanbaba: Najwyżej oddam do Plusa, bo mam ten tel u nich w abonamencie. Jednak wolałbym żeby nie było to nic poważnego i powtarzającego się, bo mój zapasowy telefon to Xperia J, której wolałbym już nie używać.
@TheArrow: Na Windowsphone to normalne, że czasami sterownik ekranu zwariuje, ja na każdym telefonie z Wp miałem podobne przypadki.. Najcześciej jednak dotyczyły ekranu blokady, i w zasadzie raz był problem z kolorem, a tak to przechodził na 256 kolorów xD wystarczy zablokować i odblokować.
Na obecnej Lumii którą mam od sierpnia zdażyło mi się to bodaj dwa razy - nie wiecej.