Wpis z mikrobloga

a może by tak założyć jakiś tag w którym użytkownicy mogliby wrzucać próbki zdjęć zrobionych swoimi telefonami z chin? mam na myśli wszystkie xiaomi, letv, oneplusy, elefony i resztę, bo jak ze zdjęciami popularnych modeli w Polsce typu samsung itd to nie ma problemu, a tak ktoś mógłby się pochwalić jakąś fotką, a i przy okazji pokazać innym co i jak sprzęt robi
wzór mógłby wyglądać tak
Telefon: XIAOMI MI NOTE
Aparat: TYŁ
ewentualnie jakieś informacje o intensywności korekcji zdjęcia w zewnętrznych programach, jednak starajcie się używać takich które nie kompresuja zdjęć, np PIXLR czy VSCO
propozycja tagu: #shotchinolem
wołam #xiaomi #letv #oneplus #telefony
i wrzucam przykładowe foto z wyżej podanego modelu
Kudy - a może by tak założyć jakiś tag w którym użytkownicy mogliby wrzucać próbki zd...

źródło: comment_jrhVet2ZMPQhVF4p7YX4ME4JAjeFULi4.jpg

Pobierz
  • 21
@Kudy: Wg. mnie bardzo fajny pomysł i chętnie się podepnę z Mi4C i Mi5 w przyszłości. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Można wstawiać tu i dawać link do hostingu ;)
@Kudy: szczerze to nie wiem, nie myślałem nigdy nad hostingami zdjęć, zawsze można pakować pliki w zipy i uploadować na jakiś hosting plików z tym że to by było trochę niebezpieczne bo wiesz... pewnie znalazł by się ktoś kto by wrzucał zdjęcia .exe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nod37: Powiedzmy, że jedno wrzucone zdjęcie ma 20mb, to na dysku 1TB zmieści się około 50000 tysięcy zdjęć. Moim zdaniem na początek by wystarczyło. :D
@artos: offtop robimy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
50k to chyba mało w sumie, gdyby to było tylko dla mirków to tak ale jak byś zrobił dobrą reklamę że darmowy hosting zdjęć bez kompresji to matko :| W 3 dni by się rozeszło a jeszcze jak byś zrobił to w stylu że rejestrujesz się i możesz się dzielić swoimi fotografiami z innymi, można się obserwować na wzajem itp
@CzapkaG: szkodzi, bo różni się mocno ostrością i detalami to co wrzuciłem tutaj, a tym co mam bezpośrednio na telefonie (szczególnie po mocnym powiększeniu zdjęcia)