Wpis z mikrobloga

W całym tym festiwalu żenady spod tagu #xanthiacontent nie martwi mnie to, że nagminnie zdarzają się osoby o podobnych postawach, opartych o podwójne standardy i skrajną hipokryzję. Taki jest porządek świata i nic nie poradzisz na to.

Niepokoi mnie natomiast to, że o ile typową patologię łatwo dostrzec na pierwszy rzut oka i unikać jej tuż po wykryciu, to takie tendencje i postawy są nieraz dobrze skrywane przez miesiące, lata znajomości. Ja wiadomą użytkowniczkę pamiętam jako miłą, stateczną rozmówczynię, która nie kryła się ze swoją tożsamością i nigdy nie spodziewałbym się po niej takiej akcji.

Wiem, że takie przypadki jak ten nie zawsze przekładają się na życie i nie dotyczą wszystkich dziewczyn/relacji, ale mam nieodparte wrażenie, że to jeden z dowodów na to, iż świat zmierza w stronę ogólnego kryzysu relacji międzyludzkich. Jak mówić dziś o miłości, więzi dusz, zaufaniu i wspólnym doświadczaniu piękna życia w sytuacji, kiedy zaangażowanie i niesione z nim ryzyko po prostu się nie opłaca? Pozostaje działać na wskroś asekuracyjnie i odrzucić ideały w miejsce bardziej rozrywkowego podejścia.

#oswiadczenie #afera #zwiazki
Pobierz AdamZz - W całym tym festiwalu żenady spod tagu #xanthiacontent nie martwi mnie to, ż...
źródło: comment_06gsf9JpF6hTTJxqePHrJ9gvQmIz1ij1.jpg
  • 6
@Asterling: No właśnie to mnie zastanawia - skoro jesteś uczciwą stroną i przez to, że byłeś w porządku zostałeś/jesteś pokrzywdzony, czy nie masz zatem moralnego prawa do stanowczej obrony swoich interesów i walki o indywidualne korzyści, np. poprzez bycie mniej czułym i działanie blisko granicy zasad?
mam nieodparte wrażenie, że to jeden z dowodów na to, iż świat zmierza w stronę ogólnego kryzysu relacji międzyludzkich

@AdamZz: Kryzys mamy od dawna i będzie trwał aż do unicestwienia ludzkości, nasza planeta w końcu się oczyści z tego ludzkiego raka.
wiadomą użytkowniczkę pamiętam jako miłą, stateczną rozmówczynię

nigdy nie spodziewałbym się po niej takiej akcji.

@AdamZz: to tylko i wyłącznie TWÓJ problem co sobie myślałeś i czego się spodziewałeś, wy stulejarze każdej szmacie dajecie zaufanie i szacunek a potem wielkie oburzenie i zdziwienie przy zderzeniu z rzeczywistością
@kelp: Nie wiem jak Ty, ale ja nie posiadam żadnego problemu, dzielę się jedynie ogólną obserwacją nt. ludzkich zachowań w kontekście ostatniej sprawy.