Wpis z mikrobloga

#seriale #jackbauer Szanowne Mirasy, wczoraj właśnie skończyłem ostatni odcinek 9 sezonu #24 z Jackiem Bauerem. Koncepcja sezonu opiera się na odtworzeniu jednego odcinka w czasie jednej realnej godziny, czyli pełny sezon mając 24 epy odpowiada całej realnej dobie, gdzie normalnie jest czas liczony (oczywiście nie jest to 1:1, odcinki trwają około 40 minut). Jeżeli ktoś pragnie jakiegoś serialu akcji, ale takiego na pełnych obrotach to serdecznie polecam. Dawno nie widziałem tak zakręconego w akcję serialu, może i jest momentami przewidywalny, ale za chwilę wszystko się obraca o 180 stopni. Wspomnę jeszcze o kreacji głównego bohatera, agenta CTU Jacka Bauera, którego gra nieprzerwanie przez ponad 10 lat Kiefer Sutherland. Mistrz przesłuchiwań, wyciągania od ludzi informacji swoimi niekonwencjonalnymi metodami, wierny swojemu krajowi, zdradzony przez wiele osób. Ostatni 9 sezon jest skrócony do 12 epów i oznacza to jeszcze więcej akcji i jej zwrotów.
Podsumowując serdecznie polecam, może nie jest to serial górnych lotów społeczno - psychologicznych, ale wielowątkowość dokładnie odniesiona w czasie przytwierdza do fotela i zaleca minimum sesje 4-6 odcinkowe ;)
Pobierz maciekpod - #seriale #jackbauer Szanowne Mirasy, wczoraj właśnie skończyłem ostatni o...
źródło: comment_LourOXuA8AuqRjdN70y2QG30e9gDg78U.jpg
  • 4
@maciekpod: jeżeli chodzi o długość odcinka i przełożenie czasowe to kiedy to leciało w telewizji to czas był odmierzany z uwzględnieniem reklam. Czyli jak oglądałeś to w TV i ktoś mówił że bomba wybuchnie za 10 minut to było to prawdziwe 10 minut, nawet jeżeli pomiędzy były reklamy.

w czasie reklam nigdy nic się oczywiście nie wydarzało, ale czas serialu nie stał w miejscu