Wpis z mikrobloga

Mirki nie wytrzymam. Koleżanka z pracy (chyba już była) zrobiła mi dzisiaj awanturę, żę w tytule przelewu do niej, dla żartu napisałem: "za narkotyki". Twierdzi, że będzie miała przez to problemy w Sądzie ( próbuje wyciągnąć wyższe ubezpieczenie po wypadku) będzie miała przez to problemy, nie dadzą jej tego odszkodowania, nalot na dom, kurator nad dzieckiem itd. #!$%@?, który prawilny diler pisze w tytule przelewu, że to za koks... Aaa i jeszcze założy mi za to sprawę w Sądzie. No #!$%@?ła mnie() #logikarozowychpaskow
  • 11
  • Odpowiedz
@billop: 1. fakt, troche glupi pomysl... lepiej bylo dac "za zabawe" albo "za dziewczynki" bo to nic nielegalnego a i tak w banku sie usmiechna,
2. moglaby pomyslec wlasnie ze kazdy sie usmiechnie, nawet jakby to w jakis sposob bylo przed oczami policji czy sadu to nikt tego nie wezmie na powaznie
  • Odpowiedz
@billop: trochę źle zrobiłeś bo wiadomo że urzędy mają dostęp do takich informacji.
Przeproś i powiedź że postarasz się to wyjaśnić jak policja czy urząd będą cię o to pytać.
  • Odpowiedz
Teraz napisałbym pewnie inny tytuł. Powiedziałem jej, że może mnie wezwać na świadka, ale to chodzi o nakręcanie afery bardziej. Są tam moje dane więc nikt nie uwierzy, że to jest prawda. Z innymi znajomymi piszemy sobie dużo gorsze i śmieszniejsze rzeczy i nikt nie ma z tym problemu. No ale faktycznie w tej sprawie narkotyki nie są spoko
  • Odpowiedz
@trustME:
"za zabawe" jest wbrew pozorom bardzo dobrym pomysłem.
Jeśli nie zapłacili za jakąś usługę podatku to nawet lepszym niż prawdziwy.
Usługi towarzyskie jako jedyne nie są objęte podatkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hoho: tak jesteśmy codziennie z ciekawości inwigilowani :) następni z teoriami sPISkowymi

no proszę!!

jak kolega miał kontrole z US (ktoś go pod****ł że obraca większą kasą na allegro) to poprosili grzecznie o wydruk z obrotów na koncie. i dostali ... kolega zapłacił 700 zł kary za coś tam coś tam poprzeklinał zapłacił i po sprawie :)

Jak zobaczyli przelewy które ja mu wysyłałem to pewnie płakali ze śmiechu ...
  • Odpowiedz
Opcją jest zmiana tego tytułu przelewu w edytorze przed wydrukiem. Uważacie, że ktoś może to sprawdzać szczegółowo? Według mnie nie, ale co ja tam wiem... Już rano się nasłuchałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@billop: o tyle, o ile w dużych bankach, przy transakcjach internetowych nikt nie śledzi takich przelewów to w banku w którym pracuje mój różowy była autentyczna historia, gdzie przyszedł 18-latek wypłacić $ z konta do okienka, kobieta przy okazji wypłacania ma wgląd do ostatnich transakcji i podobno jest zobligowana do zgłoszenia na policję takich sytuacji właśnie, co uczyniła. podobno skonczylo sie to na dwóch przesluchaniach na policji (tego 18-latka i
  • Odpowiedz
@billop: Kumpel przelewał co miesiąc kasę babce za stancje to przy kredycie dopytywali się go czy to nie są alimenty. Z kolei słyszałem o śmieszku co wysyłał przelewy w tytule Od Araba Ali Menty i gościu też potem miał problemy z kredytem bo alimenty płaci.
  • Odpowiedz
@billop: Lol. Ja zawsze jak kumplom oddaję hajsy to wklepuję coś turbogłupiego w stylu "za koks z dziwki", "za upojną noc" czy "kij ci w oko frajerzyno" i jakoś nikt nigdy nie hurrdurzył z tego powodu xD
  • Odpowiedz